Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego klamiecie ze w Anglii sa duze mozliwosci

Polecane posty

Gość gość

Niby jakie? Co z tego, ze znasz czy nauczysz sie dobrze angielskiego? Co z tego, ze skonczysz jakies dobre kursy czy studia? "Lepsze" prace i tak sa dla "swoich", nie dla Polakow, wiec o czym tu mowa. Poza tym teraz ludzie tu koncza dobre studia i pracy nie maja... Takie gadanie...

Gość gość
hahaha co zal d**e sciska, ze inni moga??Boze co za ludzie nic tylko siedza i narzekaja... :o

Gość gość
Widac ze autor jest bardzo zazdrosny. Ja mieszkam w Londynie ponad 8 lat i wiem ze sa mozliwosci. Mam szanse sie tu rozwijac tylko trzeba chciec :-)

Gość gość
Weź człowieku zrób nam wielką przysługę i w*********j z tego forum bo przynudasz jak lato z radiem - w kółko to samo

Gość umc umc
alez sa bardzo due możliwości w uk....zwłaszcza aby popasc w kompleksy, nałogi i choroby psychiczne.... oj możliwości sa i to jakie, ze hoho!!!

Gość gość
Taaa mozliwosci, awansowac ze sprzataczki na "szefowa" sprzataczek :D

Gość gość
Mozliwosci? Roboty za £6.31/h brutto badz bycia bezrobotnym!

Gość gość
Tak samo jak w Polsce jak się chce to się ma i nawet łatwiej a po co ktoś ma mi wtykać nos w nieswoje sprawy. Inna mentalność.

Gość gość
To prosze powiedz jakie masz mozliwosci w PL???? :D

Gość gość
W PL - kasa w biedronce :D

Gość gość
ok w uk masz kase w tesco proste porownanie.gdzie da sie zyc za zarobione na kasie pieniadze?

Gość gość
Ile w Uk dostaniesz za prace 'na kasie'? 6.31/h brutto, bo na pewno nie wiecej. I na co Ci to wystarczy? Zaplacisz maly pokoj, bilet, jedzenie, stop. Nie ma co, super zycie...A gdzie ubranie? Lekarz w razie potrzeby? Odpoczynek, wakacje? Zapomnij...

Gość gość
w takim razie ja nie wim jak zyja ci wszyscy ludzie za co sie ubieraja za co jedza i placa rachunki hahahah. moze niech ajada do pl tam beda miec wiecej :P

Gość gość
Na co mi starcza to już nie twój interes :D i wynajmuję domek, nie cisnę się po pokojach. Ale jak się komu powodzi to już inna sprawa.

Gość gość
Jak żyją? Proste: po parę osób w pokoju, jedząc najtańsze g***o i kupując szmaty na promocjach! Oto cale cudowne UK i życie w nim.

Gość gość
Skoro wam tak zle w UK to...WYPI.ERDALAC STAD!

Gość gość
Czemu odradzam Anglię? Z bardzo prostych powodów: 1. Pracy nie ma już tutaj, a jak jest to raz, ze za minimalna, dwa, ze i tak ciężko ja dostać, bo na każde miejsce są setki wysłanych CV, tak setki - na każde miejsce aplikuje po 50-100 osób. 2. Nawet jak masz jakaś to robotę (bo ciężko to praca nazwać) to musisz nieźle główkować, kombinować i zaciskać pasa, by Ci starczyło na podstawowe wydatki, czyli: pokój, jedzenie i bilet, na więcej nie licz, bo już na nic więcej Ci nie zostanie. 3. Wykonujesz najgorsze, najniżej platene prace, bo wszystkie "lepsze" są, ale dla "swoich", nie dla Polaków. 4. Studia kosztują tu krocie, a nawet po nich nie masz gwarancji pracy, jeśli nie masz znajomości. 5. Wszystkie jest bardzo drogie i non stop drożeje (czynsze, transport, jedzenie, rachunki), a wypłaty te same, bądź niższe, jak kiedyś. 6. Ludzi nadal tu przybywa, jest ogromna konkurencja, a za 2 miesiące zaczyna zjeżdżać Rumuni i Bułgarzy i wtedy to już nic tu nie będzie, nawet pracy na zmywaku. 7. Jest tu mega drogo, brudno, tłoczno, niebezpiecznie i jest za duza dysproporcja w stosunku co do cen i zarobków. Przemysł czy warto, wylądować na ulicy dzisiaj w UK baardzo łatwo.

Gość gość
Nie ma ŻADNYCH możliwości w Anglii dzisiaj i nie wierz w te bzdury! Masz możliwość, wiesz jaka? Byc jednym na 100-200 kandydujących do pracy za minimum!!! Takie masz możliwości i życie szczura za te nędzne grosze. England is death!

Ciekawe podejście... Moja koleżanka pracuje w pierwszej pracy już 2 albo 3 lata. Stać ją na wynajęcie domu , mają telefony oboje , kupiła samochód i planuje tam zostać na dłużej. Ponad to mamie kupiła też auto. Na lekarza też ja stać i nie ciuchy z promocji.Jak rozumiem te powody pewnie tyczą się życia w Londynie ;) , które moją koleżanka szeroko ominęła. Pozdrawiam ;)

Gość gość
Taaa :D To wszystko ma z minimalnej, w marzeniach. Bajeczki snuć to każdy potrafi, ja tez mogę naopowiadać rodzinie czego to ja w UK nie mam i ile to się tu nie zarabia. Brednie! A powody tycza się CAŁEJ Anglii, nie tylko stolicy.

Widziałam na własne oczy , więc to nie są bajeczki. Tak , właśnie z minimalnej , tyle ,ze ona ma więcej niż 6 funtów na h ;) No a Polaków jak zwykle boli ,że komuś sie lepiej w Uk powodzi w kryzysie. ;) Standardzik .

Gość gość
Taaa za 6,7,8,9 czy nawet 10 f na godz (brutto standardowo) masz wielkie gowno! Bylas, widzialas? Taaa, pewnie sie zapozyczyli by sie pokazac przed Toba jacy to z nich karierowicze i bogacze. Bajki to Ty mozesz dzieciom wciskac.

Gość gość
Mozliwosci sa, na biede i wegetacje, to sa.

Wiesz widzieli się nie tylko ze mną. ;) Jak ktoś pracuje i umie zarządzać swoim budżetem to ma i Nie musi się zapożyczać ;) jestem takiego zdania. Elooo zazdrosne Polaczki :*

Gość gość
Tak w szczegolnosci za £6.31/h masz WIELKIE GOWNO

Gość gość
Jak ktos pracuje i umie zarzadzac swoim budzetem, dobry zart. Przyjedziesz, przekonasz sie, sama zobaczysz jak trzeba cisnac pasa by starczylo na podstawowe wydatki!!!

Gość gość
''100-200 kandydujących na jedno miejsce'' A wy myślicie, że co by było gdyby wszyscy Polacy nagle zjechali do kraju i zaczęli szukać pracy ? Bezrobocie skoczyłoby chyba do 20% a to tylko o UK mówię, przecież w innych krajach też jest nas sporo. Widać jakie są w Polsce miody i kokosy skoro ludzie nadal wolą jechać za granicę i konkurować o pracę z tymi 100-200 osobami.

Gość gość
W Anglii na dzis ta sama bieda, co w Polsce!!! Tak!

Gość gość
Przykro mi ze tak biedujecie. Ja jestem w UK ponad 8 lat i nie zaluje decyzji wyjazdu. Oczywiscie na poczatku nie bylo latwo ale z biegiem czasu mozna sie dorobic i rozkrecic. Dzis mam dobra prace, w zeszlym roku kupilusmy z mezem mieszkanie i zyjemy sobie na poziomie. Ludzie myslcie troche. Tu jest wiecej mozliwosci niz w Pl ale niestety praca nie lezy ba ulicy tylko trzeba znalezc a nie siedziec na d***e, narzekac i wyzywac wszyskich wokolo bo wam zle.

Gość gość
Ja jestem tylko ciekawa skoro tak wszystkim odmawiacie , to czemu rynek na bułgarów i rumunów się otwiera skoro nie ma pracy w tej waszej całej ukej ? To jest jakaś patologia. Chcą ograniczyć emigrację do UK , a otwierają rynek dla następnych????