Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Opóznienie zażycia tabletki antykoncepcyjnej o 2 godziny

Polecane posty

Gość gość

Witam Przyjmuje tabletki antykoncepcyjne Daylette i wlasnie dzisiaj zdarzylo mi sie opoznienie w przyjeciu tabletki o 2 godziny. Od razu jak sie zorientowalam to wzielam tabletke. Jest to moja 17 tabletka w blistrze a w ulotce jest napisane ze sa dwie opcje w przypadku pominiecia tabletki w dniach 15 - 24 Można przyjac tabletke,nastepne brac o zwyklej porze jednak zamiast zastosowania tabletek placebo pominac je i rozpoczac nowe opakowanie lub Mozna przestac przyjmowac biale tabletki i przejsc od razu do tabletek placebo I tu moje pytanie.Czy mimo ze opoznienie z wzieciem tabletki to tylko 2 godziny to mam zastosowac ktoras z opcji czy po prostu normalnie brac tabletki tak jak powinno byc? Prosze o radę.

Gość piroxeni
Jeśli spóżniłaś się tylko 2 h, to absolutnie nic nie zmienia, nie pominęłaś jej, a przyjęłaś później.

Gość gość
Nic się nie stało.Jesteś zabezpieczona ,otwieraj cipkę na bzykanie i pamiętaj o tabletkach.

Gość gość
jak ty czytalas tę ulotke: Postępowanie w przypadku pominięcia tabletki. W przypadku pominięcia tabletki, jeżeli od pominięcia tabletki upłynęło mniej niż 12 h, skuteczność antykoncepcyjna jest zachowana; pominiętą tabletkę należy jak najszybciej przyjąć, a kolejną - o zwykłej porze. 2 godziny to chyba mniej niz 12... czy sie mylę?

Gość gość
Aa faktycznie,nie zauwazylam tej inrormacji na ulotce.Dzięki za odpowiedzi