Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vyspa

macierzyński

Polecane posty

Gość vyspa

czy wysokość zasiłku macierzyńskiego co miesiąc jest stała? czy w każdy miesiąc przelew przychodzi w tej samej kwocie?

Gość gość
mniej więcej tak, zależy od miesiąca - jeden ma 30 inny 31 dni no i nieszczęsny luty:)

Gość gość
mi wychodziła większa kwota w m-cach, gdzie było 31 dni, minimalnie mniejsza w m-cach 30 dni (rozchodziło się dosłownie o grosze) i LUTY :)

Gość vyspa
a, rozumiem. chodzi o ilość dni. OK. A jak obliczyć w takim razie tą dzienną stawkę:)??

Gość gość
nie wiem czy to się do końca da obliczyć :) w miesiącach przed pójściem na l4 miałaś stałą pensję?

Gość gość
tak najprościej to podziel sobie swoją pensję na 30 dni a potem pomnóż przez ilość dni w danym miesiącu - mi po takim wyliczeniu suma zgadzała się mniej więcej z tą z ZUSu

Gość gość
a najlepiej zadzwoń do ZUSu - tam Ci odpowiedzą na Twoje pytanie a najlepiej żeby połączyli Cię z osobą, która zajmuje się Twoją sprawą

Gość vivaaaaaaaaaaaaa
tak. Rzecz w tym, że miałam część etatu w jednej placówce i część w drugiej. Teraz macierzyński wypłaca mi ZUS. Dostałam we wrześniu od nich dwa przelewy w różnych kwotach, a w tym miesiącu myślałam że przyjdzie już jeden przelew a przyszła znów część. Zastanawiam się czy i ile jeszcze mi przeleja.

Gość vivaaaaaaaaaaaaa
tak zrobię, ale dopiero w poniedziałek. Póki co dzięki. Zaspokoiłaś po części moją ciekawość.