Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy to moze byc ciaza

Polecane posty

Gość gość

Hej, mam 19 lat, jestem jeszcze dziewicą, z chłopakiem jestem już pół roku, chcieliśmy spróbować czegoś żeby poznać siebie bardziej i zdecydowaliśmy się na petting. I tu moje 1 pytanie - czy drogą np dłoń-pochwa mogą przedostać się plemniki? Ogólnie tydzień później dostałam miesiączkę, ale że jestem straszną panikarą to mimo to wmawiam sobie objawy ciązy - czy to możliwe, żebym była w ciazy mimo tego, że miałam normalny 7mio dniowy okres? (czytałam na różnych forach ze dziewczyny miały, ale nie precyzowały czy byly to długie czy krótkie plamienia a normalnie byly w ciaży), teraz (2 dni po miesiączce) mam "sucho" na bieliźnie, zero wydzielin, od tygodnia mam brak apetytu, i w sumie boli mnie brzuch, ale nie potrafię sprecyzować gdzie, nie tak jak przy okresie, czasem boli mnie w okolicy pępka(kłucie), a zazwyczaj w centralnej czesci brzucha pod żebrami ( możliwe że to np od ciągłego wciągania brzucha, robię to odruchowo, nie wiem czemu), piersi mnie jakoś specjalnie nie bolą, ale mam tak jakby nudności ( tylko że może to być np dlatego że jem 1-2 posiłki dziennie, a gdy coś zjem to mdłości mijają). Jestem straszną panikarą słusznie, czy jest możliwość że "wpadliśmy" nawet nie uprawiając stosunku? proszę o pomoc, porady, i wszelkie wskazówki, co o tym myślicie?

Gość gość
nie ma szans na ciążę. a boli cie brzuch, bo sobie wmawiasz głupoty i się denerwujesz

Gość gość
W tym wieku mama powinna nauczyć cię antykoncepcji i nie panikować tylko rozpocząć prawdziwe bzykanie z prąciem w cipce.I zdobywać znak jakości "Q"

Gość gość
A jesli zaczely mnie bolec piersi i mam wrazenie ze brzuch mi juz rosnie to tez wynik paniki? skad pewnosc ze to napewno nie ciaza?

Gość gość2
ja też słyszałam że dziewczyny miały normalny okres, ale nie wiem ile w tym prawdy, w koncu okres to zluszczanie sie macicy po niezaplodnionym jajeczku.