Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zerwałam kontakt z przyjaciele

po 3 latach

Polecane posty

tyle czasu zajęło mi, zeby zobaczyć, ze to nie żadna przyjaźń tylko zwykły egoizm. dopiero teraz zrozumiałam, że osobą , która była mi najbliższa, jednocześnie najwięcej smutku mi dostarczała czas z tym skończyć raz na zawsze

nic a z czym masz problem

Gość gość
Dlaczego dostarczała smutku?

bo wiele razy mnie zranił, niechcący i nieświadomie, ale zranił a poza tym dopiero do mnie dotarło, że ja dawałam z siebei wszystko,a nie dostawałam nic w zamian, on tylko mówił, ze jest moim przyjacielem,ale nie był, ja nie mówiłam a byłam... kończę z tym, bo to rujnuje moje poczucie własnej wartości

Gość gość
Ja też musiałam dorosnąć by zrozumieć, że mogą przyjaciółka była zasraaana egoistką i główną przyczyną moich kompleksów...

no własnie ja też sie nabawiłam kompleksów przy nim a poza tym tak mi poprzestawiał świat, że dzisiaj pukam sie w głowę, ze byłam taka głupia niby chciał dobrze, a był przyczyną wszystkeigo co złe w moim życiu od czasu keidy się poznaliśmy

Gość gość
nie da sie z facetem przyjaznic... No co Ty;p

z nim się jakoś dawało, ale jak widać do czasu zresztą dla mnei to nigdy nie była przyjaźń, jest to dla mnie zbyt duże słowo, była to po prostu bliska emocjonalnie relacja z facetem i tylko tyle.

Gość gość
Cóż na szczęście przejrzałas na oczy. Teraz czas na bycie silną i tworzenie nowych, zdrowych relacji. Ja nie znoszę kiedy ona znów się do mnie odzywa i przymusza do spotkania ze mną, bo od lat mam ją w nosie

Gość gość
A dlaczego nie da? dla chcącego nic trudnego.

Gość gość
Po co sie bawic w takie "przyjaznie" z osobami plci przeciwnej to nie ogarniam

chyba nie rozumiesz przyjaciel to bratnia dusza i płeć nie ma tu nic do rzeczy, niewiele widać w życiu pzreżyłas/eś dla mnie akurat jego płeć nie miała totalnie znaczenia, pisze o nim jako o człowieku i przyjacielu a nie facecie

Gość gość
Bo to super relacja, jeśli faktycznie oparta jest na szczerości.Facet nie będzie zazdrościł Ci niczego-nowej kiecki, wyglądu itp.

Gość gość
wiele przezylam, dla mnie przyjaciel to facet zycia.

Gość gość
Jednak kobiety i mezczyzni przyciagaja sie. No chyba, ze CALKOWICIE akseksualni dla siebie jestescie - praktycznie jednak to sie nie zdarza.

Gość gość
Dziwne są osoby, które uważają od razu że przyjaciel to facet życia.Takie bez kręgosłupów bym powiedziała i zahamowań.Czy kaażda bliższa relacja musi być związana z seksem?

Gość gość
Nie, nie musi. Ale na ogol miedzy facetem i kobieta wystepuje jakies przyciaganie. Moj maz bedzie mial przyjaciolke? Tak, moze miec, ale tylko mnie.

Gość gość
trzymajcie sobie tych mężów pod kiecką a zzobaczycie jak to się zakończy

Gość gość
Sorry jest cos takiego jak lojalnosc ;/ I jesli moj facet szuka sobie przyjaciolek to znaczy, ze ja nie spelniam sie w roli jego kobiety, wiec krzyzyk na droge.

Gość gość
My sobie bedziemy trzymac mezow pod kiecka a Wy sobie tworzcie trojkaty, czworokaty, pieciokaty - wszystko to tylko przyjazn, nieoparta na seksie ;) Zobaczymy rowniez jak to sie skonczy.

Gość gość
prawdziwy przyjaciel nie przekracza pewnych granic, lojaalność działa w różne strony, a żeniąc się lub wychodząc za mąż mamy trzymać w niewoli swych partnerów?

Gość gość
A kto tu mowi o niewoli ;)? Uwazam, ze zona ma byc najlepsza przyjaciolka mezczyzny, a maz najlepszym przyjacielem kobiety. Nie mowie o zadnej niewoli. Wolalabym zeby mi sie moj facet wyplawkiwal w rekaw a nie innej przyjaciolce. Co w tym dziwnego ;)?

Gość gość
Dobrze, prawdziwy przyjaciel moze nie przekroczyc granic, ale zawsze jest ryzyko, ze sie zakocha w Tobie. Jak bylam mlodsza to tez wierzylam w takie relacje - kazdy "przyjaciel" sie we mnie zakochiwal po czasie.

Gość gość
I jak jestes tak pewna siebie, przyjaciela, przyjaciolki meza, meza to wystawiaj swoja rodzine na ryzyko. Ja nie bede ;) Milosc miloscia, zaufanie zaufaniem, ale nie bede wchodzic w paszcze lwa ;) Wole nie stwarzac sytuacji.

Gość gość
miałabym to w d***e jego zakochanie, a właściwie wielki żal że wszystko zepsuł...fajniej mieć w kimś przyjaciela, to może być trwalsze niż niejdno małżeństwo

Gość gość
Hehe, najtrwalsze malzenstwa to malzenstwa oparte na przyjazni :)

Gość gość
współcxzuje ci ze musisz aranzowac swoje zycie i malzeństwo tak, zeby nie kusic losu gdybys byla pewna uczuc swojego meza to nie balabys sie niczego