Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

owsiki w końcówce ciąży POMOCY

Polecane posty

Gość gość

Cholera jestem w 39 tygodniu ciąży, za chwilę poród... nie wiem co robić! Dbam o higienę osobistą, dbam o miejsca intymne, kapie się codziennie, mam swój ręcznik. Owsiki mam 3 raz w życiu i zawsze pojawiały się po właśnie nie umytych owocach... Myślę, że tym razem to też tego wina. Wyczytałam, że w ciąży nie można wziąć Pyrantelum... W poniedziałek mam wizytę u ginekologa i oczywiście z wielkim wstydem... ale mu powiem. Boję się o malenstwo :-( czy dziecku nic nie grozi? Czy miała z Was któraś taki problem?

Gość gość
Tak, ja miałam. Ginekolog powiedział, że mogę brać pyrantelum, ale lekarz pierwszego kontaktu odmówił wypisania ich, więc piłam tylko sok z kapusty kiszonej (myślałam, że umrę, bo miałam zgagę) i jadłam pestki z dyni. Po powrocie do domu od razu miałam kurację ja i mąż i mycie całego mieszkanie plus pranie i prasowanie w wysokiej temperaturze. Po 2 tygodniach znowu tabletki i od tamtej pory (4 miesiące)mamy spokój.

Gość gość
A podczas porodu nikt Ci nic nie powiedział na ten temat jak zrobiłas kupę podczas parcia ? (o ile taka sytuacja była). I czy Twojemu dziecku nic przez to nie było?

Gość gość
a nie mozesz poprosic o lewatywe?? w sumie ja nikogo nie musialam prosic;/ polozna mi powiedziala ze bede sie lepiej czula (psychicznie) i jeden problem bede miec z glowy...

Gość gość
rodziłam przez cesarskie cięcie, więc problemu nie było. No i po tym kwasie owsiki zniknęły (ale co się nacierpiałam to moje :( )