Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gorąco zapraszam do dyskusji

Sens życia

Polecane posty

Gość Gorąco zapraszam do dyskusji

Hej. ;) Zastanawiam się nad sensem ludzkiego życia. Co jest dla Was sensem życia i ile macie lat? Co daje Wam siłę i energię do życia? Gorąco zapraszam do dyskusji. ;)

Gość gość
mnie tez nurtuje te pytanie. ja mam 29 lat. nic nie daje mi energii do zycia.

Gość Ele_mele
Żyję z dnia na dzień.

Gość gość
Mam chorego męża,ale nie poddaję się.Jesteśmy biedni prawie wszystkie pieniądze idą na leki.musze wierzyc,ze bedzie dodrze....

Gość gość
życie to takie pomieszane g***o z kupą, wybieraj które wolisz...

Gość gość
Sens życia ? Odpowiedź jest prozaiczna. Wielu filozofów po latach przemyśleń i zbierania doświadczeń życiowych doszło i nadal dochodzi do podobnej odpowiedzi. Zanim podam odpowiedź na Twoje pytanie, zapytam o sprawę milion razy ważniejszą niż pytanie o sens ludzkiego życia. Czy Ty nie będąc filozofem, nie spędziwszy lat na rozmyślaniu, nie mając ich doświadczeń, ich mądrości itp itd - uważasz że jesteś w stanie naprawdę zrozumieć efekt 20,30 czy też 50 lat szukania sensu życia ? Odpowiedź to: Sensem życia jest TOWARZYSKOŚĆ czyli spędzanie czasu z innymi ludźmi

Gość gość
sens zycie nie mozna wytłumaczyć bez boga jest to walka z złem czyli wytrwać w wierze i zasłuzyc na niebo

Gość gość
Pieniadze, pieniadze sa najwazniejsze.

Gość gość
towarzyskość ? nonsens :O człowiek jest ssakiem więc potrzebuje innych jednostek tego samego gatunku i jest stworzeniem towarzyskim - genetycznie więc nie spłycałabym życia do tego prozaicznego stwierdzenia towarzyskości potrzebują też inne ssaki np lwy, myszy, małpy, tworzą stada , rodziny

Gość gość
Sens - Pić , P*******ć , Nie żałować . Żeby życia nie zmarnować

Gość gość jeden i pół
sensem życia jest miłość przychodzimy na ten świat by znaleźć choć jedną osobę, która nas po pokocha bez miłości nasze życie jest bez sensu choć niektórzy upatrują go w karierze, kasie, przyjemnościach to bez miłości jest to wszystko nic nie warte

Gość gość
Sensem mojego życia jest.... życie. To, że żyję, że mam pragnienia, że rozwijam się na różnych płaszczyznach, że mogę wyznaczać sobie cele i do nich dążyć, że żyję godnie i w zgodzie z wartościami, które wyznaję.

Gość gość
Dla mnie kariera. To ona napędza moje życie. Tylko jak zrobić karierę w tej zasranej Polsce?

Gość gość
Rodzina. Mam 37 lat.

Gość gość
K***a! Ale nasze społeczeństwo jest nic nie warte. Mam nadzieję, że ludzie przesiadujący na Kafe nie są przedstawicielami pozostałej części Polaków. O d***e Maryni potrafimy rozmawiać i dyskutować, na forum erotycznym postów masa, ale jak jest jakiś poważny temat to już cisza. Autorko/autorze pytania. Współczuję i dziękuję za to, że ktoś jeszcze tutaj potrafi zadawać sensowne pytania. ;)

Gość gość
to zasłuyc na niebo bo wszystko przemija

Gość gość
Wiara w Boga i w życie wieczne po tym ziemskim!

Gość Piotr B
Co jest sensem życia? Wiara, że jest życie po śmierci.

Gość gość
ludzie którzy są dla nas ważni dziecko, mąż, rodzice, rodzina to sila. sensem jest praca i dom, zwierzęta i pory roku, sensem jest radość i cierpienie i ból, sensem jest czucie i wiara. Sensem jest każdy dzień i wszystko w okół.

Gość pizdolina77
wlasnie nie mam sensu zycia i mam depresje :(

Gość Piotr B
Czy nie ma sensu? A jaki sens ma gadanie o tym czy ma sens? Słuchaj, kiedyś miałem załamkę, naprawdę dużą. Wiesz co zrobiłem? Nie chwyciłem za filozofię, nie szukałem spokoju w Biblii, nie spowiadałem się przyjaciołom. Nie. Nie, zamówiłem dużą pizzę, z salami, bekonem i cebulą. Powiem Ci, że dla tej przyjemności mogę żyć, bo życie to nie jedna wielka misja którą każdy musi ukończyć, to malutkie momenty w których czujemy się dobrze i miło spędzamy upływający nam czas.

Gość gość70
Dla mnie sens życia to moje dzieci. ;)