Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nieustajacy swiad na calym ciele POMOCY

Polecane posty

Gość gość

Od 10 miesiecy borykam sie z problemem swędzącej skóry:(, w miejscach ktore swedza pojawiaja sie (nie zawsze) szramy albo zmiany alergiczne (pokrzywka,wysypka itp). Swiad wystepuje wlasciwie wszedzie po za twarza (ale na glowie juz tak)... :( poczatkowo myslalam ze to problem suchej skory albo cos, jednak nie.. Myslalam ze to moze byc swiezb jednak zaden z domownikow nie zarazil sie odemnie do tej pory. Nie dawno mialam podstawowe badania krwi i moczu i wszystko jest w porzadku. Nie wiem co powinnam zrobic:( biore tabletki przeciw alergii i one daja mi spokoj na pare dni. Ale ile mozna jechac na tabletkach? Po za tym czasem jak jestem 'na tabletce' to mimo ze nie swedzi, wyskakuje miejscowa zmiana na skorze. Co radzicie? Mial ktos podobnie? Moze to pasozyty?

Gość gość
pytanie podstawowe: czego używasz do pielęgnacji?

Gość gość
a może jednak świerzb? Próbowałaś kuracji? Niekoniecznie wszyscy naokoło muszą się zarażać, a poza tym świerzb norweski może występować też na głowie. Oczywiście życzę ci, żeby to nie było to! :-)

Gość Martulkaa
Podejrzewam ze to zaburzenie odp***ości flory jelitowej. Jeśli taka odp***ość zostanie zaburzona to przy spożyciu produktów alergennych takich jak (orzechy, cytrusy, ryby, mleko, czekolada...) występuje alergia objawiająca się min. świądem skory i pokrzywka na całym ciele. Sama przez to przechodziłam po ostrej terapii antybiotykowej po salmonelli. Moja flora bakteryjna w jelitach padła i stad problemy alergiczne. Radze zainwestować w dobry probiotyk, kupić sobie tabletki alertec, zyrtec cz tym podobne do tego pic wapno i używać probiotyków :).

Gość gość
Najlepsze probiotyki to kiszona kapusta,kwasne mleko,kiszone ogórki,a antybiotyków syntetycznych juz dzisiaj sie nie bierze sa lepsze srodki naturalne

Gość Martulkaa
Mylisz sie drogi gościu na rynku jest wiele świetnych probiotyków. Kapusta kiszona probiotykiem? (pierwsze słyszę) Najlepszym naturalnym probiotykiem jest kefir :) ale musiałabyś wypić co najmniej kilkanaście kubków dziennie żeby osiągnąć te efekt co w probiotykach :) najlepiej działają te rozpuszczalne w wodzie :)

Gość gość
Przeciez to wszystko sa syntetyki,probiotyki z apteki???Natutaralne sa łatwo przyswajalne i najlepsze,zaden kefir ze sklepu tylko robione kwasne mleko,kiszona kapusta,kiszone ogórki,a co nie wiesz ze kiszonki maja pałeczke kwasu mlekowego???

Gość monaturalnie
Wypróbuj aloes organiczny - nie krem z supermarketu, tylko naturalny zel ze sklepu ze zdrowymi produktami. Moja mamuske wyleczylam w 3 dni :) tez mialam problem z iryzujaca swedzaca skóra. mo-naturalnie.blogspot.com/2013/04/aloes.html

Gość gość
U mnie bylo to samo. To grzybica ukladu pokarmowego candida albicans. Kup w aptece nystatine i po kazdym posilku 2 pigulki (200 szt). 2 razy dziennie przed posilkiem lyzke (tylko niemetalowa, szklana albo porcelanowa) srebra koloidalnego o roztworze 25 ppm.

Gość gość
Zapomnialem wspomniec diete. Zadnych wyrobow ktore zawieraja pszenice, drozdze, cukier, mleko ale tylko same mleko, kefir, jogurt i maslanka moze byc. napoje gazowane.

Gość gość
Ja tak mam odkąd odwiedziło mnie UFO i zamontowali coś wmoim ciele. Teraz właśnie występuje u mnie ciągle jakaś reakcja alergiczna. Nie wiem co robić...:(

Gość ffinka
Może być skutek używania leków (szkodliwosci !!!).

Gość gość
poczytaj o cholestazie

Gość gość
a czy przy cholestazie na świąd pomagałyby tabletki typu alertec?

Gość gość
PS. I jakie choroby mogą ją powodować?

Gość spaślak_
nie czytaj tych dyrdymałów o florze jelitowej czy chorobach zakaźnych skoro nikt sie nie zarazil i pomagaja ci podstawowe leki jak allertec to masz po prostu alergie najprawdopodobniej kontaktowa. pozostaje isc do lekarza zrobic testy i przestac uzywac tego co uczula. testy przyklejane/platkow i wziewne jesli ejstes dorosla to alergeny pokarmowe mozesz sobei darowac zakladam ze nie jesz codziennie tego samego. stawiam na posciel,barwnik odziezy,nikiel,roztocza albo cos wziewnego wystepujace sezonowo. w sumei to powinni cie polozyc w szpitalu skoro swedzi cie cale cialo niemal. na tym forum poradza ci tylko diete cud po ktorej jak bedzie poprawa to tylko dlatego ze dieta jak to dieta oslabi odp***osc.

Gość gość
nie swedzi prerazliwie po chemii w jedzeniu. Nie moge jesc wedlin, puszkowego jedzenia, pryskanych owoców, wszelkich polepszaczy, od razu poznam, co w knajpach jest faszerowane chemią

Gość GosiaBe
Mam to samo sprawdz TARCZYCE zrob badanie tsh ja dludo się meczylam az zrobiłam badanie i wiem ze to przez to dziadostwo