Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Dastina19

Tydzień do terminu

Polecane posty

Witam. Mam pytanie. Jestem w 39 tygodniu ciąży- termin porodu na 03,11,2013. A więc od wczoraj boli mnie podbrzusze i krzyż i mam białe gęste upławy( wydzieline z pochwy konsystencja budyniowa). O czym to może świadczyć? Czy to oznaki zbliżającego się porodu? Proszę o szybkie odpowiedzi. Pozdrawiam Dastina19:))

Gość korneli1988
mam nadzieje kochana ze masz wszystko spakowane :) u mnie tez sie tak zaczelo. jak tylko uwidzialam co sie swieci pojechalam do szpitala bo musialam miec cesarke :)

Gość gość
Równie dobrze możesz przenosić ciąże miast nie znaczy. Do porodu potrzebne są skurcze.

Spakowana jestem ;). Pobolewa mnie krocze brzuch się napina i twardnieje. Tydzień temu miałam rozwarcie 1,5 cm badano mnie w szpitalu. Więc zobaczymy co będzie dalej;). Ja wiem że potrzebne są skurcze tylko że moja siostra miała skurcze macicy a wogóle ich nie czuła a gdy pojechała do szpitala to już było główkę widać. Więc różnie bywa nawet i z tymi skurczami.

Ale chyba się zaczyna co nie co dziać. Bo boli mnie podbrzuszę i wylatuje wydzielina zabarwiona na brązowo z krwią. Czy to jest ten cały czop?

Gość gość
napewno czop za kilka godzin urodzisz skurcze przyjda tez tak mialam pozdrawiam ciebie i malenstwo

Też tak myślę. Są też takie niteczki czerwone no to na 100 procent czop:). Dziękuje:). Dam znać co i jak. Pozdrawiam Kochana i dziękuje za odpowiedź.

Gość gość
Ja mam termin na 30.10 i też brzuch twardnieje, skurcze się pojawiają, ale są nieregularne i cisza :-o Torba spakowana, czekam aż coś zacznie się dziać, ale chyba przed terminem nie wykluje się.

Ja wczoraj poszłam do mojej siostry. Ona mieszka z dwa km ode mnie. Potem jeszcze poszłam z nią po dzieci do przedszkola i dopiero do domu. Wieczorem zaczął mnie pobolewać podbrzusze. Myślę ze ten spacerek dużo dał że teraz tak się dzieje. Ja odrazu mówiłam że urodzę przed terminem bo wiem jak znoszę ją jakie mam dolęgliwości. I chyba tak się stanie;). A wiesz różnie bywa... Teraz może nic się nie dziać a za godzinkę skurcze albo wody odchodzą. Bedzie dobrze. Szczęśliwego rozwiązania.

Gość gość
Ja i spaceruję i noszę siatki z zakupami i ostatnio przesuwałam meble i oczywiście kocham się z mężem i cisza, nic. Ja przez całą ciążę czuję się w sumie tak samo jak w obecnej chwili, więc myślę, że przed terminem młoda się nie wykluje, ale faktycznie to może być złudne wrażenie. Ale już teraz rodzić mogę w każdej chwili, więc nic mnie nie zaskoczy.

Gość gość
Powodzenia dziewczyny i wszystkiego najlepszego 🌻

Gość hch
trzymam kciuki szybkiego rozwiazania. :)

Gość gość
Ja mam termin na 2.11 wczoraj w nocy cały czas twardniał mi brzuch, ale nie było zadnych skurczy. Rano poleciało ze mnie duzo sluzu z krwia a teraz cisza. Czekam az cos sie zacznie dziac.

Każdy organizm inaczej działa;p. Ja się kochać nie kocham bo mój maż jest za granicą w pracy:). Aaa dziękujemy;). Też czekam aż się zacznie coś więcej dziać ale narazie nic oprócz tego że cos tam leci i bóle podbrzusza miewam i bóle krzyża. Biore się za sprzątanie może coś się ruszy;D. Chciałabym mieć to już za sobą i wkącu wiedzieć co będzie:). Bo nie wiem...

Pojechałam do szpitala o 17 bo dostałam skurczy. Urodziłam na drugi dzień w niedzielę o 10.25 przez C.C. Mam cudownego synka.