Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak to jest w koncu z ta alergie POMOZCIE

Polecane posty

Gość gość

juz mnie chyba zaraz szlag trafi. moje dziecko od urodzenia ma problemy ze skora na twarzy. urodzil sie w lipcu, wiec mial mase potowek. mieszkamy na poddaszy wiec rzeczywiscie bylo goraco. potem potowki zamienily sie wtradzik niemowlecy (tak stwierdzila polozna), wyleczylam elocomem. a teraz ostatnio to juz nie wiem. byl taki jakby tradzik, pediatra zalecil sprobowac zmiane mleka ale maly za cholere nie przelknal nutramigenu. w miedzy czasie umowilam sie do dermatologa. ktory stwierdzil ze to nie skaza ani alergia. przepisal 2 masci i kazal smarowac 2 tyg. minal tydzien a jest 100 razy gorzej niz bylo, cala buzia w czerwonych plamach, za uszami strupy. juz nie wiem co mam myslec i co robic. czy jest mozliwe zeby alergia na mleko ujawnila sie dopiero w 4mscu zycia? mial ktos tak? a moze to przez proszek do prania? cialko ma czysciutkie tylko ta buzia... pomozcie :(

Gość gość
Skaza białkowa. Od początku był problem ze skórą, najpierw zgoniliście na upał, potem położna! zdiagnozowała? trądzik niemowlęcy, potem wprowadziliście w błąd dermatologa mówiąc, że problemy pojawiły się dopiero w 4 miesiącu (bo wcześniej niby potówki i trądzik położnej) . Stosując sterydy na twarz dziecka fundujesz mu trądzik różowaty w przyszłości (raczej ci nie podziękuje). Idź do alergologa. Dermatolodzy sprzedali się już dawno firmom farmaceutycznym.

Gość gość
mowilam dermatologowi ze problemy sa od poczatku, ale to co mial na buzi jeszcze kilka dni temu rzeczywiscie wygladalo na tradzik a nie skaze. takie pryszczyki z łojem poprostu. a jak wprowadzilam ta druga masc to sie tak stalo. a czy skaza to tylko kwestia tych plam na buzi? bo nic wiecej sie nie dzieje a chyba powinno?

Gość gość
podbijam, tez mam podobnie ze swoja. to mozliwe ze alergia ujawnila sie w 5 miesiacu??

Gość gość
dziewczyny jasne że tak, alergia się może nagle ujawnić, tak bywa!!! Ja mam 3 letnie dziecko i wiem że alergia też może się mu teraz objawić". tak jest, każdy alergolog to powie.

Gość Lopis
To niekoniecznie jest tak, ze wczesniej alergii nie bylo, a teraz nagle w 5 miesiacu jest. U nas bylo podobnie, tez poddasze i upaly, polozna i pediatra stwierdzily, ze to potowki i tradzik. U nas byly jeszcze inne objawy ze strony ukladu pokarmowego i jak poprawilismy moja diete, to cera jest juz czysciutka (kp). Najlepiej, zebyscie poszli do dobrego pediatry ze specjalizacja alergologiczna, to przede wszystkim przeprowadzi z Wami rodzicami szczegolowy wywiad i na tej podstawie sprobuje ustalic zrodlo alergii (badz tylko nietolerancji pokarmowych).

Gość lilianna_82
jakbys zalozyla kolejny debilny temat w stylu "jakie imie dla dzidziusia" czy "jestem w ciazy" to zaraz milion odpowiedzi, a jak pytanie rzeczywiscie dotyczace tego dzialu to cisza, jedna czy dwie wypowiedzi i dupa. a tez chcialam cos poczytac od doswiadczonych mam na ten temat...

Gość gość
wacik kosmetyczny namocz w wodzie utlenionej i smaruj dziecku buzke. pomoaga zwalczyc nawet tradzik mlodzienczy. uwazaj na oczka.

Gość gość
Ludzie, elecomu nie uzywa sie na twarz! I to jeszcze u tak malego dziecka! To silna masc sterydowa, nie zdziwie sie jak beda przebarwienia, ktore wyjda w sloncu na przyklad. Polscy lekarze wypisuja silne leki, trzeba troche poczytac zanim sie to zastosuje!!!! Poza tym ani tardziku ani skazy nie leczy sie sterydami, wystraczy troche pogrzebac w temacie!!!

Gość lilianna_82
w tym kraju nawet lekarzom nie mozna ufac. w kazdej ulotce jest napisane zeby stosowac tak jak zaleci lekarz. to co kurde robic jak nawet lekarze udzielaja zlych porad i przepisuja niewlasciwe leki... z ta woda utleniona pierwsze slysze? na co to stosowalas?

Gość gość
Witaj, miałam tak samo jak ty, tylko że u mnie pojawiło się to po zmianie mleka z Nan na Bebiko, plamy na buźce a ciałko czyste, też byliśmy u alergologa, pełno kremów, zmiana mleka i nic aż w końcu na własną rękę wróciłam do mleka Nan i co? wszystkie plamy zniknęły, intuicja mnie nie zawiodła, nie potrzebnie tylko słuchałam lekarzy i testowaliśmy na dziecku, trzeba było od razu zaufać matczynej intuicji

Gość lilianna_82
a czemu zmienilas na bebiko?

Gość gość
U mojego dziecka skaza też ujawniłą się dopiero po kilku miesiącach...

Gość gość
u mnie objawiła się w wieku 30 lat! ale nie ważne spróbuj przejść na nutramigen ale nie w sposób drastyczny bo to śmierdzi i smakuje jak karma dla rybek i dorosły by nie przełknął ale można dziecko do niego przyzwyczaić w tydzień. Poprostu dodawaj do normalnego mleka np jak teraz robisz z 7 miarek (podaje przykład bo mam większe dziecko i nie pamiętam ile w tym wieku się podaje) to daj 1 miarkę nutramigenu i resztę normalnego na następny dzień daj 2 miarki nutramigenu i 5 miarek zwykłego i tak zwiększaj powoli nutramigen a zmniejszaj zwykłe mleko przyzwyczai się napewno ja tak roczne dziecko przestawiłam a takie to już ma swoje gusta i jest trudniej niż z niemowlakiem

Gość gość
lilianna, zmieniłam na bebiko bo było tańsze od Nan, nie sądziłam że tak to się skończy :/ już na pewno nie zamienię Nan na żadne inne mleko