Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Agnieszka wyszla za maz

czy wwypada mi zajsc w ciaze w moim wieku

Polecane posty

czesc dzeiweczyny:)mam 36 lat i niedawno wyszlam za maz.zawsze chcialam dziecko ale trafialam na nieopowiedzialnych facetow.dopiero teraz trafilam dobrze.maz ma 40 lat.czy to nie za pozno na zalozenie rodziny?chcemy 2 dzieci,tak raz po raz,bo czasu malo:Pp.s.za ewentualne bledy przepraszam,bo pisze z telefonu

Gość ciekawska 22
oczywiscie,powodzenia , Ania 22 lat

Gość gość
tylko w pl jestes teoretycznie "za stara" w Holandii w tym wieku MNOSTWO kobiet zaczyna starania o dziecko. tutaj jak ktos ma 26lat i dziecko to jest to dziwne!

Gość gość
Wypada czy nie to już najwyższa pora i bierzcie się za robotę .

Gość gość
ja tez mam 36 lat, od tygodnia jestem mazatka i dzisiaj zaczelam 9 tydzien ciazy :) to moje pierwsze dziecko wiec glowa do gory :)

dodam,ze nie pijemy i nie palimy.maz byl bokserem a ja pracuje jako trenerka na silowni:)jestesmy zdrowi

Gość gość
Twoja ciąża będzie z medycznego punktu widzenia ciążą o podwyższonym ryzyku. Poczytaj o późnych ciążąch. Oczywiście istnieje większe prawdopodobieństwo wszelkich komplikacji i schorzeń genetycznych. I to nie jest moje zdanie ale fakty medyczne. Co nie oznacza, że nie możesz urodzić zdrowego dziecka. Argumenty, że w Holandii, czy gdzieś, kobiety tak późno rodzą są śmieszne. Z medycznego punktu widzenia najlepszym wiekiem na ciążę jest 19-25 lat.

Gość moja bratowa urodziła
pierwsze dziecko w wieku 37 lat- dziewczynka ma autyzm drugie w wieku prawie 40 lat- dziecko również chore

zgadzam sie.jednak kto rodzi w dzisiejszych czasach w wieku 19-25?teraz sa inne czasy przeciez.

Gość gość
ale nie mowimy tutaj o aspektach medycznych, bo te sa chyba logiczne. wydaje mi sie, ze autorka jest swiadoma ryzyka. jednak tylko u nas istnieje przeswiadczenie, ze w tym wieku musi sie dziecko urodzic chore. ja widze w nl, ze to wcale nie regula. ostatnio zas w pl slysze czesto, ze dziewczyny ktore znam osobiscie badz tez tylko z widzenia urodzily chore dzieci. a wszystkie byly w wieku do 27lat. autorka pyta czy wypada. tak wiec moja odopowiedz jest jasna: Tak wypada!!!

Gość gość
Dla większości Polaków jesteś za stara żeby wogóle myśleć o seksie.

Gość gość
p******o cie???????????????ja mám 36 lat i dwie wnuczki i trzecia w drodze!!!!!!!!!!

Gość gość
Chore dziecko można urodzić mając nawet 16 lat.

Gość gość
p******o cie???????????????ja mám 36 lat i dwie wnuczki i trzecia w drodze!!!!!!!!!!

Gość gość
jedziesz z koksem ! nie sluchaj gimgeniuszy, ktorzy nawet nie wiedza jak sie dzieci robi. powodzenia, bedziesz szczesliwa. ale urobisz sie po łokcie :)

Gość gość
Nie przyjmuj się ludzkim gadaniem. Nikomu nic do tego. Ja sama mam 36 lat i jestem w 20 tygodniu upragnionej i wyczekaj ciąży. Lepszy czas nie mógł się trafić. Długo staraliśmy się o dziecko. Miałam 2 poronienienia, ale nawet 20 latkom sie do zdarza. Nie czekaj tylko działaj. Jestem po badaniach prenatalnych i mały jest zdrowy. A ja ciążę przechodzę rewelacyjnie. Nawet mój lekarz jak zobaczył wszystkie badania to się dziwił, dlaczego wcześniej nam się nie udało, bo wyniki mam jak 20 latka. Wszyscy z naszego otoczenia nam kibicują, a ciocie nie mogą się doczekać maleństwa :)) I tak jak powiedziałam wcześniej ludźmi się nie przejmuj. Teraz jest Twój czas i Twoje życie :) Powodzenia

Gość gość
a ja mam 45 l. i też przeszła mi myśl, że chciałabym po 20 latach drugie. Jakaś gwiazda z USA urodziła w wieku 56 l.

Gość gość
ale weźcie się zastanówcie - gdybyśmy się miały/mogły rozmnażać tylko przez te kilkanaście lat życia, czyli od pierwszego okresu do 30tki maksymalnie, to po cholerę mamy menopauzę dopiero w okolicach 50tki ? Dlaczego jesteście wszystkie mądrzejsze od samej matki natury ? Ja rozumiem, że wiek/upływ czasu ma tu znaczenie, ale do cholery - bez przesady z tą "magiczną" 30tką, to naprawde nie jest ostatni dzwonek na dzieci ! To jest taki wiek...akurat, powiedziałabym. Najlepszy pod względem i biologicznym (bo kobieta jest młoda), ale i psychiczno-społecznym, bo już bardziej dojrzała. No lepszego czasu być nie może. Ja nie wiem o co chodzi z tym ciśnieniem na dziecko przed 30tką, to jakiś absurd jest. Totalny.

Gość gość
moja znajoma urodziła dziecko z zespołem downa w wieku 23, druga dziewczyna jaką znam urodziła bliźniaki w wieku 24 lat z czego dziewczynka jest chora, oprócz zespołu downa ma poważną wadę serca, natomiast sąsiadka rodziców urodziła w wieku 42 lat zdrowego chłopca, mama mojej przyjaciółki swojego najmłodszego zdrowego chłopca urodziła w wieku 36 lat więc to, czy dziecko urodzi się zdrowe czy chore to po prostu loteria, z wiekiem ryzyko wzrasta ale równie często dotyka młode pary do 30 roku życia jak i te po 30 czy nawet 40. Moim zdaniem wypada tylko musicie się brać za to jak najszybciej :)

Gość gość
oczywiście, że wypada i nawet się nie zastanawiaj, tylko bierz się za robotę ;) i to jest prawda, że w Polsce panuje stereotyp, że dzieci to tylko do 30, bo potem to juz tylko trumne kupic i trenowac skoki do niej. I sama widzę po sobie przez ile lat się z tym męczyłam, a teraz wychodzę z założenia że mając lat 31 mam jeszcze czas na rodzenie dzieci

Gość gość
ej daj na luz:Pwyszalas sie to teraz bierz sie za pieluchy.a ze teraz masz spoko faceta to lepiej niz za mlodu i z byle kim i jako samotna matka.takie moje zdanie i nie sluchaj tescowych z patoligicznyc rodzin co maja wnuki w wieku 30 lat:(

Gość gość
zgadzam się w zupełności. Teraz mam swój dom, pracę do której wrócę po rocznym miecierzyńskim, dodatkowo prowadzę firmę z mężem więc jesteśmy finansowo stabilni. Wyszaleliśmy się na studiach i w latach późniejszych, kawałek świata też zobaczyliśmy. Teraz wiem co pokaże dziecku i będę mogła mu zapewnić lepszy start w życiu. A do 36 letniej babci to mogę ci tylko współczuć, bo ledwo co odchowałaś dzieci i teraz zapewne wychowujesz swoje wnuki. Ale każdy jest kowalem swojego losu i decyduje za siebie. Ja czuję się super kobieco i jak oglądam swoje zdjęcia sprzed lat to śmiem twierdzić, ze teraz dopiero jestem prawdziwą kobietą.

Gość gość
ej daj na luz:Pwyszalas sie to teraz bierz sie za pieluchy.a ze teraz masz spoko faceta to lepiej niz za mlodu i z byle kim i jako samotna matka.takie moje zdanie i nie sluchaj tescowych z patoligicznyc rodzin co maja wnuki w wieku 30 lat:(

Gość gość
mamy kafeteryjnych uzytkowniczek napewno rodzily je w wieku 20 lat przynajmniej (25-35lat temu) i z wpadek najczesciej i zobaczcie jakie niektore laski sa pomylone.Czy to down to nie wiem,ale na pewno jakies zaburzenia,powazne,psychiczne A poza tym wcale sie nie dziwie,ze 36 lat to dla polakow wiek w ktorym powinno sie juz chociaz jeden gwozd do trumny przybic.Polacy zyja krocej od przecietnego np.niemca.Polacy nie dbaja o siebie,nie uprawiaja sportu,lykaja mase lekow,antybiotykow,ciagle choruja juz nie mowi o konsumpcji wodki i tym samym szybciej umieraja.

Gość gość
ja urodziłam jak miałam 31 lat, ze mna na sali leżała kobitka która miała 42 lata i pierwsze dziecko, wszytsko było w porzadku dzidziuś zdrowy:)) dbaj o siebie, zażywaj odpowiednie witaminy, porób badania i działajcie:))

Gość Szaraczeeek
Ja urodziłam pierwsze dziecko w wieku 20 lat teraz syn ma 18 skończone natomiast drugie dziecko córkę urodziłam w wieku 37 lat planowane mąż ma 40 lat. Córka ma 17 m-cy i jest małym diabełkiem. Głowa do góry i staraj się.

Gość gość
To co Wam się wydaje i co uważacie nie ma znaczenia wobec faktów naukowych a te mówią, że biologicznie czas na dziecko to 19-25 lat. To jest najlepszy czas. Po 35 roku życia ryzyko wad genetycznych w większośći chorób wzrasta dwukrotnie. A to, że ktoś urodził chore dziecko w wieku 20 chyba nic dziwnego, że nawet młode rodzą czasem chore dzieci, ale starsze owiele, wiele częściej.

Gość gość
o matko, wezcie juz się opanujcie z tym straszeniem chorobami, bo to może przydażyć się tak 40- latce, jak i 20- latce, jak dziewczyna chce mieć dziecko, czuje się sie na siłach, to niech rodzi

Gość gość
kochana,to super wiek na dzieci:)trzymam kciuki:)