Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zabawa z dzieckiem troszkę ponad rocznym

Polecane posty

Gość gość

Witam mamusie:) mam takie pytanie. Znacie może jakieś inne patenty na zabawienie maluszka(mowa jak w temacie) o troszkę ponad rocznym dziecku. Małą ma zabawki edukacyjne, bawimy się w chowanego, w "a ku ku", wrzucanie zabawek do pudelka. Może ma któraś jeszcze jakieś pomysły? Doczytałam że można pomalować dłoń maluszka i robić "stempelki" na papierze. Moim kolejnym pytaniem jest czy jakaś z was tak robiła? Jakie farbki używacie? Pozdrawiam serdecznie:)

Gość gość
poza tym bawimy się ostrymi nożami i naładowanymi pistoletami. sąsiad już zginął od strzału w głowę :(

Gość gość
ja mam co prawda 3 latka ale zabawy te są na tyle banalne ze.. u nas kroluje kółko graniaste Baloniku moj malutki lezy kamyk na srodku podworka krowa daje mleko szewc

Gość gość
teraz ma już 1,5 roku i od ok. roczku bawimy się w kółko graniaste stary niedźwiedź idzie zuch jedzie rowerek na spacerek poza tym śpiewam dużo czytam książki układałam wieżę z kubeczków czy klocków drewnianych i burzył od ok. 2 miesięcy sam układa u nas wszytko jest zabawą, przy myciu rąk śpiewam Mydło wszystko umyje..., przy myciu zębów Szczotka, pasta..., sprzątanie zabawek to też zabawa koło roku zaczął pytać się o elementy twarzy, teraz wskazuje wszystkie części ciała, przynajmniej te ważniejsze. odkąd zaczął interesować się książkami męczy mnie wskazywaniem co na obrazach w 2 dużych (takich o wys. 50cm) książkach zoo, las, wieś i wielu innych, w tej chwili sam opowiada np. mama, dzidza mniam mniam albo miał aaa, to czego nie wymawia prosi żebym powiedziała i np jeż wtedy woła lalala i ja mam powiedzieć idzie jeż, idzie jeż może ciebie pokłuć też oczywiście udaję ręką jeża i dźgam go palami :D albo pokazuje na lisa i wtedy mówię to co w zabawie, tak samo inne zwierzęta jak dzik (wierszyk Brzechwy dzik jest dziki...), niedźwiedź (śpiewam stary niedźwiedź) wtedy dziecko albo naśladuje odgłosy albo pyta się o coś jeszcze. Opowiada miał baba (nasza babcia też ma kotka), hau hau dziadzia (dziadek też ma pieska) , brum brum tata itd. Po roku zaczęliśmy bawić się sorterem, bardzo prostym na 4 kształty, efekt na 1,5 roku umie wkładać do 3 różnych sorterów nawet po 12 kształtów. Niedawno zaczął wszystko parować, buty, samochody, piłki, skarpety. Żeby nie było, że przyszłam się pochwalić, po prostu opisałam jakie postępy są przy zabawie, bawmy się z dziećmi bo warto.