Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zaniepokojona00000

Niemowle trzyma krzywo główkę

Polecane posty

Gość Zaniepokojona00000

Witam, synek ma 9 miesięcy i od 4 miesiąca jest rehabilitowany ze względu na przekrzywioną główkę. Teraz już mniej przekrzywia, bo wcześniej prawe ucho miał normalnie przy ramieniu. Teraz już tak nie rzuca się w oczy ale jednak nadal nie trzyma jej prosto. Przykro mi gdy muszę mu codziennie rozciągać tą szyjkę a on płacze. Czy któraś mama borykała się z takim problemem? Jak długo Wasze dzieci tak trzymały główkę. Boję sie że mu tak zostanie.

Gość gość
pewnie mu tak zostanie

Gość gość
nie poddawaj sie. jak sama widzisz rehabilitacja przynosi efekty. jeszcze troce i bedzie dobrze. powodzenia :)

Gość gość
to chyba kręcz? corka kolezanki miala opreracje, gdy skonczyla 16 lat

Gość gość
moja miala rehabilotacje w 4 miesiacu zycia. dzi sma 5 lat. i ani sladu po kreczu.

Gość gość
Moja corka miala krecz, zawsze musisz podkladac jak spi pieluszke pod ta strone aby naprostowac glowke, czy maluch juz siada? U mojej corci problem zaczal sam znikac gdy zaczela siadac, jak raczkowala a pozniej chodzila problem przestal istniec.

Gość JanekW
Kręcz szyi może być też skutkiem nieprawidłowego ułożenia płodu w łonie matki. Dysfunkcja ta dotyczy zwykle dzieci, ale wykrywa się ją również u starszych. Nierehabilitowany kręcz szyi może doprowadzić do asymetrii głowy albo twarzy, dodatkowe informacje: http://dzieci-rehabilitacja.pl/oferta/krecz-szyi/