Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy ktoś brał EFECTIN wenlafaksyna PYTANIE

Polecane posty

Gość gość

Czy jest to skuteczny antydepresant? Jakie są skutki uboczne?

Gość gość
brałem ale lepszy wg mnie jest velaxin. skutków ubocznych przy jednym i drugim nie zauważyłem.

Gość gość
Efectin - brak apetytu. Jeśli masz niedowagę to nie polecam. Na lęki średnio działa

Gość gość
A czy powoduje jakieś zaburzenia hormonalne (zanik okresu)?

Gość gość
Przecież na necie jest ulotka z informacją o skutkach ubocznych. Każdy antydepresant może wpłynąć na gosp. hormonalną. trudno cokolwiek przewidzieć, każdy ma inny mózg.

Gość gość
czytałam ulotkę, ale w praktyce różnie to bywa. Sama brałam Fluoksetynę, która przepisywana jest przy bulimii, a u mnie zaostrzyła objawy tzn. miałam po niej wilczy apetyt jak nigdy i więcej wymiotowałam. Dodatkowo zatrzymał mi się okres, a dawka była 10mg tylko. Więc tutaj chciałam zapytać o ten antydepresant. A po jakim czasie się rozkręca Efectin jeśli chodzi o działanie? Też tak długo trzeba czekać?

Gość gość
Cos z tematu, nie tyle działania leku co samego skladu leku. Mnie nie odpowiada, ze niektorzy producenci (Efevelon) tego wlasnie antydepresantu pozwalają sobie w ogóle na tak niedobre substancje jak np. barwnik czerwień koszenilowa....

Gość gość
no czerwien koszenilowa, straszne. a jogurty truskawkowe jesz? lody, galaretki, cukierki itd ? wszedzie jest uzywana koszenila zamiast np buraka bo jest tansza. nie jest to niezdrowe tylko po prostu robione z robaczkow. aaa i czy jesz mieso. bo jak ci nie zal swinki a zal robaczka to nie mam pytan..