Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak przygotować organizm do kolejnej ciaży po poronieniu

Polecane posty

Gość gość

niedawno straciłam ciażę- całkiem niespodziewanie w 12 tygodniu na usg okazało sie, ze dziecko już nie żyje i miałam zabieg :( to dla mnie bolesna strata, nie sądziłam, ze tak bardzo się to przeżywa... Ale staram sie nie załamywać, chcę zacząc patrzeć w przyszłośc i nie chcę długo czekać z kolejnymi staraniami. oczywiscie tyle , ile zalecił lekarz poczekam -3 miesiace. Ale po tym czasie chcemy znów podjąć starania o nasze szczęście... Jak przygotować organizm do kolejnej ciaży? Chciałabym jak najszybciej sie zregenerować. na razie biorę witaminy dla planujacych ciażę. Chce się więcej ruszać- przed ciażą byłam dosć aktywna. Czy coś jeszcze moge zrobić?

Gość gość
ja zaszlam w ciaze dopiero 1.5 roku po poronieniu,odpuscilam sobie,myslalam ze juz nie zajde ,a tu niespodzianka.

Gość gość
ale tak długo zwlekałaś, czy tak długo sie starałaś?

Gość gość
ja też poroniłam, tyle że wcześniejszą ciążę. Odczekaliśmy 3 miesiące bo miałam zabieg, i zaczęliśmy się starać ale udało się dopiero po 15 cyklach zajść w ciążę. Znasz przyczynę straty? najlepiej porób badania hormony przede wszystkim progesteron, tsh, toxoplazmoze, cytomegalie itp.

Gość gość
no to niezle mnie tu straszycie :-O wszystkie badania robiłam przed ciążą, wyniki były dobre. u mnie w rodzinie to chyba dziedziczne- moja mama i siostra tez tak miały z pierwszymi ciazami i potem od razu były w ciazy. Mam nadzieję, ze u mnie tez tak będzie...