Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość goscinka

Nieprzyjemny zapach z ut partnera

Polecane posty

Gość goscinka

Moj partner ma nieprzyjemny zapach z ust. Szczegolnie rano, po przebudzeniu albio w ciągu dnia jak choc na chwile przyśnie. I totalnie nie wiem czym to jest spowodowane Dba o higienę, myje zeby...2 razy dziennie, nie pije alkoholu, nie pali... A zawsze rano tak nieładnie pachnie ze nawet sie buziaków odechciewa.. :( Czy ktoś miał podobny problem? 2ga sprawa jest taka ze to jednak dość krępujący temat, narazie z nim o tym nie rozmawiałam i szczerze, to nie mam pojecia jak zacząc taka rozmowe... Nie chce go urazić, w ogóle nie wiem czy on sobie zdaje z tego sprawe.. a moze przez prawie 30 lat sie przyzwyczai i tego nie zauważa?

Gość gość
pewnie ma problemy żoładkowe/jelitowe o ktorych nie wie

Gość gość
Hmmm a Tobie rano ladnie pachnie? Chyba kazdemu smierdzi...

Gość gość
Kazdemu jedzie rano, tobie tez, tylko nie czujesz swojego smrodu

Gość gość
Mi rano jedzie i chyba kazdemu jedzie. Ja mocno zeby sciskam i mam ciagle buzie zamknieta. Jak ktos ma otwarta to pewnie ladniej pachnie, ale tez nie rewelacja.

Gość gość
może ma popsute zęby

Gość goscinka
zęby ma ok, byl u dentysty, wszystko super wyszlo. Bardziej włąsnie mysle cos o zołądku ale ciezko mi poruszyc przy nim ten temat a nie wiem jak mu to..powiedziec? Jesli o mnie chodzi, ja mam zapach,uniwersalny" tzn taki... nijaki. a Jego jest..nieprzyjemny. I prosze trzymac sie tematu

Gość gość
a wlasnie ktoś we czemu z ranca wali?

Gość gość
Kamienie migdałkowe. To jedzenie, które zbiera się za migdałami, gnije i cuchnie. Wystarczy, że partner nie będzie jadł przynajmniej pare godzin przed snem. Niech tylko pije napoje. Albo niech sobie wytnie migdałki.

Gość gość
Nie każdemu, ja tego nie mam. Jeśli ktoś leczy grzybice przewodu pokarmowego, a ma ją bardzo wielu z Was z powodu tego, co jecie oraz stosowania przez Was często antybiotyków i hormownów, choć o tym nie wiecie, to nie ma żadnego przykrego zapachu z ust. Ale zwalajcie sobie winę na jakieś niby zęby i inne cuda. Ja nie mam od dawna żadnego przykrego zapachu z ust, nawet zaraz po obudzeniu się.

Gość gość
gość taka noca wali - puknij się w głowę.

Gość gość
Skąd ten zapach Nieświeży oddech specjaliści nazywają halitozą (fetor ex ore, bad breath lub oral malodor). To wyraźny, uporczywy, często utrzymujący się przez długie lata, nieprzyjemny zapach z ust. Skąd się bierze? W wydychanym przez nas powietrzu znajduje się blisko 400 lotnych substancji organicznych. Nieprzyjemny zapach wywołują zaledwie dwie z nich – siarkowodór i metanotiol, które są produkowane przez cztery gatunki bakterii. Walka z nimi bywa trudna, ale możliwa.

Gość gość
Przyczyną halitozy jest grzybica w układzie pokarmowym właśnie. Tylko za mało o tym wiesz.

Gość gość
Halitoza - skąd się bierze? W pierwszej kolejności przyczyn nieświeżego oddechu szuka się w jamie ustnej. Najczęściej spowodowany jest on: - niedokładnym myciem zębów, dziąseł oraz języka - chorobą uzębienia (np. próchnicą, ubytkami, zgorzelą miazgi, pozostawionymi i psującymi się korzeniami zębowymi) - bakteryjnym zapaleniem dziąseł - grzybicą jamy ustnej, będącą konsekwencją leczenia antybiotykowego - owrzodzeniem i przetokami w jamie ustnej - zużytymi, trudnymi do oczyszczenia protezami - przebywaniem w klimatyzowanych pomieszczeniach i oddychaniem przez usta, co prowadzi do zmniejszenia dopływu śliny i wysuszenie ślinianek Dużo rzadziej brzydki oddech towarzyszy chorobie wrzodowej , ostrym nieżytom żołądka, zespołowi złego wchłaniania, chorobą przełyku (np. uchyłki lub achalazji), zapaleniem błon śluzowych nosa, gardła, zatok lub migdałków. Niekiedy zdarza się, że nieprzyjemny zapach z ust pojawia się u osób z cukrzycą, chorobą wątroby , mocznicą lub nowotworem.

Gość gość
"Halitoza - skąd się bierze? W pierwszej kolejności przyczyn nieświeżego oddechu szuka się w jamie ustnej. Najczęściej spowodowany jest on: - niedokładnym myciem zębów, dziąseł oraz języka - chorobą uzębienia (np. próchnicą, ubytkami, zgorzelą miazgi, pozostawionymi i psującymi się korzeniami zębowymi) - bakteryjnym zapaleniem dziąseł - grzybicą jamy ustnej, będącą konsekwencją leczenia antybiotykowego - owrzodzeniem i przetokami w jamie ustnej - zużytymi, trudnymi do oczyszczenia protezami - przebywaniem w klimatyzowanych pomieszczeniach i oddychaniem przez usta, co prowadzi do zmniejszenia dopływu śliny i wysuszenie ślinianek Dużo rzadziej brzydki oddech towarzyszy chorobie wrzodowej , ostrym nieżytom żołądka, zespołowi złego wchłaniania, chorobą przełyku (np. uchyłki lub achalazji), zapaleniem błon śluzowych nosa, gardła, zatok lub migdałków. Niekiedy zdarza się, że nieprzyjemny zapach z ust pojawia się u osób z cukrzycą, chorobą wątroby , mocznicą lub nowotworem". --------------- Widzisz, różnica między nami polega na tym, że Ty to znalazłaś gdzieś i wkleiłaś, a ja to wyleczyłam u siebie. I ządne leczenie tych rzeczy, które są tutaj napusane nic nie daje, bo daje tylko na krótko. Bo to leczenie tylko objawowe. I nie istnieje nic takiego jak grzybica jamy ustnej, to błąd logiczny - jeśli nie ma jej w przewodzie pokarmowym, to nie będzie i w jamie ustnej, czyli na języku. A jak już tam jest, to znaczy, że jest bardzo niedobrze.

Gość gość
Poprawiam literówki, których nie zauważyłam. gość "Halitoza - skąd się bierze? W pierwszej kolejności przyczyn nieświeżego oddechu szuka się w jamie ustnej. Najczęściej spowodowany jest on: - niedokładnym myciem zębów, dziąseł oraz języka - chorobą uzębienia (np. próchnicą, ubytkami, zgorzelą miazgi, pozostawionymi i psującymi się korzeniami zębowymi) - bakteryjnym zapaleniem dziąseł - grzybicą jamy ustnej, będącą konsekwencją leczenia antybiotykowego - owrzodzeniem i przetokami w jamie ustnej - zużytymi, trudnymi do oczyszczenia protezami - przebywaniem w klimatyzowanych pomieszczeniach i oddychaniem przez usta, co prowadzi do zmniejszenia dopływu śliny i wysuszenie ślinianek Dużo rzadziej brzydki oddech towarzyszy chorobie wrzodowej , ostrym nieżytom żołądka, zespołowi złego wchłaniania, chorobą przełyku (np. uchyłki lub achalazji), zapaleniem błon śluzowych nosa, gardła, zatok lub migdałków. Niekiedy zdarza się, że nieprzyjemny zapach z ust pojawia się u osób z cukrzycą, chorobą wątroby , mocznicą lub nowotworem". --------------- Widzisz, różnica między nami polega na tym, że Ty to znalazłaś gdzieś i wkleiłaś, a ja to wyleczyłam u siebie. I żadne leczenie tych rzeczy, które są tutaj napisane nic nie daje, bo daje tylko na krótko (tak mnie bezsensownie leczyli lekarze). Bo to leczenie tylko objawowe. I nie istnieje nic takiego jak grzybica jamy ustnej, to błąd logiczny - jeśli nie ma jej w przewodzie pokarmowym, to nie będzie i w jamie ustnej, czyli na języku. A jak już tam jest, to znaczy, że jest bardzo niedobrze.

Gość R e n k a
Widzisz, różnica między nami polega na tym, że Ty to znalazłaś gdzieś i wkleiłaś, a ja to wyleczyłam u siebie. I żadne leczenie tych rzeczy, które są tutaj napisane nic nie daje, bo daje tylko na krótko (tak mnie bezsensownie leczyli lekarze). Bo to leczenie tylko objawowe. I nie istnieje nic takiego jak grzybica jamy ustnej, to błąd logiczny - jeśli nie ma jej w przewodzie pokarmowym, to nie będzie i w jamie ustnej, czyli na języku. A jak już tam jest, to znaczy, że jest bardzo niedobrze. xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Kobieto, trzeźwa jesteś? Piszesz, że wyleczyłaś coś co jest nie do wyleczenia:D Może lepiej dać radę autorce, aby postarała się wysłać swojego chłopaka do lekarza w celu zdiagnozowania źródła choroby? Jak już będzie wiadomo co dolega, spróbować leczenia. Stomatolog nic nie znalazł, czyli kolej na laryngologa, gastrologa, internistę.