Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

test ciązowy

Polecane posty

Gość gość

mam pytanie rano robiłam test ciążowy i wyszedł pozytywny tzn druga kreska jaśniejsza ale widoczna bez problemu. Teraz popołudniu powtórzyłam i wynik negatywny... nie wiem co o tym myśleć..czy ma znaczenie fakt że mocz(przepraszam za dosłowność)ten rano był żółty a ten popołudniowy przeźroczysty(wcześniej wypiłam dużo wody mineralnej)i to mogło zaważyć na wyniku???

Gość gość
Tak moglo, czasami jak wypijesz bardzo duzo przed zrobieniem testu to wynik moze wyjsc zaklocony. Zrob jeszcze jeden test jutro rano ale z normalnego, nocnego moczu, tzn nie pij nic rano, jak wstaniesz, czekaj az zechce ci sie siku i wtedy zrob.

Gość gość
Mogło. Zwłaszcza jak jesteś na samym początku - kiedy powinnaś dostac okres?

Gość gość
na początku zawsze wykonuje się test rano bo ilość hormonu w moczu jest największa, już jasna kreska oznacza ciążę, więc sugerowałabym się jednak porannym testem, a jeśli chcesz go powtórzyć to zrób to albo znów rano albo tak za tydzień jak już ilość hormonu się na tyle zwiększy, że pora dnia nie będzie miała znaczenia :)

Gość gość
@ mam bardzo nie regularne:( zdarza mi się że mam cykle nawet 50 dniowe:( ostatnie cykle to 43, 31, 30 dni:( teoretycznie powinnam dostać okres 10.10 i od tego dnia seks bez zabezpieczenia a okresu jak nie było tak nie ma:( na dodatek od 10.10 biorę bromergon na uregulowanie cykli...tak wiec do zapłodnienia doszło ok 2 2 i pół tyg temu...

Gość gość
czyli bardziej nastawiać sie na tak czy na nie???ciążę oczywiście;)

Gość gość
a 7 tygodni po stosunku test będzie wiarygodny? normalnie miałam okres

Gość gość
koniecznie odstaw bromergon jesli masz przypuszczenia ze jestes w ciazy, koniecznie

Gość gość
to zależy, raczej będzie wiarygodny, mi wyszła ciąża 4 tyg po stosunku, test był pozytywny

Gość gość
powtórzyłam z porannego moczu i sa 2 kreski...ta druga bledsza ale jest...jutro dzwonie do gina...

Gość gość
gratulacje jestes w ciązy, południowy był za bardzo rozcieńcony