Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mmmm25

ból podbrzusza w 28 tc

Polecane posty

Gość mmmm25

cześć dziewczyny, jestem w 28 tc i od kilku dni codziennie o różnych porach dopada mnie ból brzucha. Bardzo bolą mnie plecy od tygodnia i do tego w ciągu dnia brzuch. czasem boli mnie w okolicach pachwin, czasem przy jajnikach i są to takie bóle jak przy menstruacji plus czasem nieznośne kłucie w okolicy pępka. Nie wiem jak je potraktować,(mimo że to moja druga ciąża, ale w pierwszej nic takiego się nigdy nie działo) wizyte mam dopiero 13 listopada i nie wiem czy przeczekać do wizyty czy to coś groźnego i pojechać do szpitala żeby ktoś mnie zbadał....czy któraś z pań cierpiała na takie bóle w tak zaawansowanej ciąży i co one mogą oznaczać

Gość gość
No ja tak nie mialam ale gin.mowil ze jak sie pojawi bol w okolicy pepka to nie jest dobrze.Zadzwon do lekarza lub idz do szpitala bedziesz spokojniejsza lepiej sie upewnic

Gość gość
Dokładnie w 28 tyg miałam to samo klubie kolo pępka ze AZ mnie zginalo czasem w pol, ciągnięcie w brzuchu ogólnie jakby jaskies skurcze ale bez twardnienia brzucha. Naczytalam sdie na tym forum i poszlam do gin bomnie syraszyly poronieniem .... Lekarz zbadal i powuedzial ze klucvie w okolicy pepka jest niebezpieczne tylko wtedy gdy bol jestnie do wytrzynania i jest np goraczka a u mnhie podobno tyo dzidzia kolano pchala, mowil tez ze czasem w tym okjresie jelita sdie kieruja wyzej i stad ten bol. A inne pobolewania brzucha dopuki nie sa przewlekle sa normalne

Gość mmmm25
a mam jeszcze jedno pytanie co do bólu pleców. Kręgosłup mnie bolał i w pierwszej ciąży i teraz też bardzo boli do tego stopnia że odczuwam tępy ból przez pół dnia. Nie wiecie czy w ciąży moge używać poduszki elektrycznej? Bo mam taką w domu tylko nie wiem czy mogę nią grzać obolałe plecy w ciąży. Na googlach sprawdzałam jedni lekarze piszą że można inni że kategorycznie nie i zgłupiałam już.

Gość gość
Kategorycznir nie!! Moj brat jest gin i powiedział ze nie można to może wywołać skurcze i poród nawet poza tym złe działa na plod