Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 20latek____

Łysieję w wieku 20 lat

Polecane posty

Gość 20latek____

Mam 20 lat. Zauważyłem coś niepokojącego. Na samym czubku głowy mam "białą plamę". Nie mam pojęcia od jak dawna, ale przeglądając jakieś zdjęcia sprzed 2-3 lat widzę, że jej wtedy jeszcze nie było. Zerknijcie na zdjęcia, które zrobiłem dzisiaj: http://imgur.com/a/I8lGu Czy to jest łysienie, czy może (trochę głupia teoria) mam złą technikę czesania i powinienem jakoś inaczej układać fryzurę? Jeśli to pierwsze, to co robić? Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedzi.

Gość gość
to moze byc dziedziczne, ale tez prostownica czy suszarka moga oslabiac wlosy

Gość 20latek___
Nie używam ani prostownicy, ani suszarki :|

Gość gość
Proponuję zrobić badania hormonalne. Głównie dhae. Pochodnej testosteronu. Gdzieś kiedyś czytałam, że jest odpowiedzialny za łysienie, ale na 100% ci nie powiem.

Gość gość
Hej wiem coś na temat łysienia, jestem fziewczyna ale swoje przeszłam, moj brat miał podobnie. ifź do dermatologa on ci da na badania i wyjdzie prawdopodobnie, a i zleci pewnie jakoms kuracje nie zwlekaj z tym, czym dłużej tym gorzej później poradzic sobie z problemem. Badania hormonalne na 1 miejsu oczywiście, jeżeli jest to w jednym miejscu to może być łysienie plackowate czy jakoś tak

Gość 20latek___
Zaznaczę, że jestem facetem, choć dopiero zorientowałem się, że to kobiece forum ;_;

Gość Seba Opole
Ewidentnie są to oznaki łysienia. Ale ważne jest działanie za wczasu, więc u ciebie nie powinien to być problem. Koniecznie zajrzyj do nich http://na-lysienie.pl i zobacz, co piszą o prewencyjnych działaniach przeciw łysieniu. A jeżeli okażę się, że to jednak dziedziczne, to warto byłoby pomyśleć o jakimś skutecznym suplemencie, który wspomoże odnowę porostu włosów.