Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie podobaja mi sie zabaw Halloweenow

Polecane posty

Gość gość
Ja omijam z daleka.Moje dziecko tez-chociaz moglo dawac te nieszczesne cukiereczki...Halloween nie jest tylko jakis specjalnie brytyjski-jak twierdzi tam wyzej zle wychowana osobka :O

Gość gość
Halloween ma swoje korzenie w Irlandii, nie w Ameryce...

Gość Halloween to celtyckie swieto
przybylo z Irlandii i UK. kiedy emigranci wyjezdzali do Ameryki zabierali niejako z soba ta tradycje.

Gość gość
juz dewoty szczekają ... po co nam ameryka w polsce ? wiecie po co dla takich garkotłuków jak wy aby wyszły z marazmu umysłowego ! zaścianek i wstyd za katolandie

Gość gość
A ja nie lubię świeta zmarłych, jak na komende smutek, powaga,zniczie i wieńce. Z dzieciństwa to pamiętam- swoim dzieciom nie narzucam, najważniejsz jest pamięć o bliskich osobach, które odeszły, nic innego- dla mnie nie ma już znaczenia. Z dwojga złego wole hallowen

Gość gość
Pasowaloby sie niektorym douczyc, jak stwierdzily osoby juz wyzej Halloween pochodzi z Irlandii a nie z Ameryki, do Ameryki wywiezli je wlasnie Irlandczycy wraz z fala irlandzkiej emigracji w bodajze XIX wieku, mam dzieci w irlandzkich szkolach i tam ucza sie o Halloween od malucha bo to jest ICH swieto, bardzo hucznie zreszta obchodzone.

Gość gość
Mnie się podoba halloween. W Polsce jest inne podejście do śmierci więc ciężej nam zaakceptować taką zabawę. Natomiast ja wolałabym jako dziecko przebierać się za wampiry i dobrze bawić niż mieć jedyne skojarzenie - Wszystkich Świętych - marznięcie, ślęczenie godzinami na cmentarzu nad grobami ludzi, którzy umarli zanim się urodziłam i wysłuchiwanie ploteczek rodzinnych.

Gość gość
ale o co chodzi???? . . przeciwnicy wcale nie musza brac udzialu w tych"swiatowych" wymysłach mnie to nie przeszkadza, ale mam znjom,a ktora np. 31 paźdz, nie posyla corki do szkoly na bal Halloween i ma do tego prawo . tak samo podejscie i po klopocie