Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pertatatarara

pytanie okrwawienie przy YAZ daylette itp

Polecane posty

Gość pertatatarara

Cześć, biorę Lesiplus, który jest zamiennikiem ww tabletek. Zawartosćblistra to 28 tabletek w tym 4 placebo. Wcześniej brałam Cerazette z racji karmienia piersią. Od urodzin córki mineło 10 m-cy. Nie miałam jeszcze okresu od tej pory bo brałam Cerazette a potem od razu Lesiplus. Obecnie biorę 28 tableetkę, a okresu ani widu ani słychu... Czy krwawienie z odstawienia musi. czy nie musi wystapić? Nigdy nia brałam takiego ty[u tabletek stad pytanie, a ulotka odpowiedziała mi tyle: powinno wystąpić krwawienie z odstawienia. Czy ktoś pomoże?

Gość gość
Czasami może się zdarzyć, że nie wystąpi i jeśli tabletki przyjmowałaś prawidłowo to po prostu rozpoczynasz kolejne opakowanie. Jeśli jakąś pominęłaś to przed rozpoczęciem kolejnego warto zrobić test ciążowy. Natomiast z doświadczenia powiem Ci, że u mnie krwawienie często pojawia się dopiero w pierwszym lub drugim dniu kolejnego opakowania.

Gość pertatatarara
wszystko brałam tak jak trzeba. Tabletek anty używam już ok 10 lat, nie miałam nigdy problemów, ani takiej sytuacji też nie, no ale po raz pierwszy jestem po urodzeniu dziecka ;) no ok, czyli czekam. A jak sie w ogóle nie pojawi to czekać do drugiej przerwy czy iść do lakarza?jak sądzicie?

Gość gość
Czekać. Jak się dwa razy pod rząd nie pojawi to wówczas trzeba iść do lekarza.

Gość gość
Ja biore daylette podobno moze tak byc nawet 3 opakowan jesli po 3 opakowaniu nadal nie bedzie krwawienia wtedybym sie zglosila do ginekologa

Gość izuuucha
ja biore daylette. u mnie krwawienie wystepuje podczas 3 lub 4 tabletki placebo, jednakze sporadycznie sie zdarza iz krwawienie dostaje przy 1 tabletce z nowego blistra :)) Nie powinnas sie stresowac, skoro dopiero zaczynasz stosowanie, twoj organizm moze troche swirowac. Jesli przy drugim opakowaniu wciaz krwawienie nie wystapi, wedlug mnie powinnas isc do lekarza