Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nadzerka

Polecane posty

Gość gość

hej mam 21 lat i ginekolog stwierdzil u mnie mala nadzerke. ale powiedzial ze nie bedzie mi jej leczyl az nie urodze pierwszego dziecka. ale chcialam zapytac kto z was ma nadzerke i czy to nie ma wplywu na wspolzycie,chodzi mi o to czy nie zaraze partnera jakims wirusem przez ta nadzerkee.

Gość gość
nie bede miala problemow z zajsciem w ciaze?

Naprawdę, szukanie w google pod hasłem nadżerka lub zadanie pytania lekarzowi NIE BOLI. To takie trudne? Jest milion stron na ten temat, no ale niech już będzie...nadżerka nie jest żadnym wirusem i nie przeszkadza w zajściu w ciąże. Jeśli nadżerka nie rośnie ani nie powoduje bolesnych upławów to rzeczywiście się jej nie leczy przed porodem. Po prostu trzeba ją kontrolować na profilaktycznych wizytach i tyle. To wszystko powinien ci powiedzieć lekarz. Naprawdę, ci lekarze robią się coraz bardziej leniwi :/.

Gość gość
ale mam brazowe uplawy i sie zastanawiam czy to od tej nadzerki czy nie. chociaz teraz powinnam miec owulacje to moze dlatego te uplawy

Jezu, to idź do ginekologa i się zapytaj. Po to są na litość boską. Ja ci diagnozy przez internet nie postawię.

Gość mraauuu
oj juz nie badzcie takie france ze dziewczyne co sie martwi odsylacie do googli, jasne ze pelno o tym tam, ale tak jak innych rzeczy, po to chyba to forum jest zeby mozna bylo zapytac.. moze by tak teraz kazdego z jakims pytaniem odsylac zeby poszukal sam sobie :O ja pierdziele

Bo ona zadaje pytania, które powinna zadać lekarzowi. Poza tym jest o tym mnóstwo stron poświęconych tej tematyce. To trochę bardziej rzetelne niż przypadkowe wypowiedzi na forum.

Gość gość
plamienie może być z nadżerki. Ja przed pierwszą ciążą też miałam małą nadżerkę i też lekarz powiedział że zajmiemy się nią jak urodzę dziecko. Nie dawała żadnych objawów i miałam na nią stosować albothyl i lactovaginal dopochwowo. Nadżerka to zmiana tkanki-nie ma nic wspólnego z wirusami, nie zaraża ani nie jest groźna dla partnera.Tyle że jeśli daje objawy to powinno się ją leczyć. Obowiązkowa jest też regularna cytologia.

Gość gość
a ja mam dość dużą nadżerkę i moja ginekolog też stwierdziła, że nie będzie jej leczyć...