Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Manna anna tu tu tu turu

CZY warto wiazac sie na cale zycie Z PIERWSZYM PARTNEREM

Polecane posty

Gość gość
zawsze coś się w życiu traci :) bo nie można mieć wszystkiego :) ja nie żałuje przez te osiem lat tak jak już mówiłam bywało różnie raz lepiej raz gorzej, ale wiem, że mam przy sobie wartościowego człowieka, który mnie kocha i o mnie dba a ja o niego. Co będzie dalej nie wiem, życie pokaże ja wiem, że chce z nim spędzić resztę życia. A ty gościu powyżej, jeżeli chcesz skakać z kwiatka na kwiatek to skacz, nikt ci tego nie zabroni tylko im człowiek starszy tym trudniej znaleźć kogoś odpowiedniego :)

:-)

Ja myślę, że jak związek jest udany to nieważne czy pierwszy czy dziesiąty. Nie ma co kombinować.

Gość Hexxa
tez tak uwazam! liczy sie milosc i zaufanie

Gość gość
moim pierwszym chłopakiem był mój obecny partner.Jesteśmy razem 10 lat, mamy dziecko, wspólne mieszkanie , plany... Czasem zastanawiam się jakby to bylo z innym, ale szczerze mówiąc nie mam ochoty sprobować.Kocham - jestem kochana i nic mi do szczęścia nie brakuje :-) To jedyny facet ktory potrafił sprawić że ja -zakompleksiona, nieśmiała dziewica poczułam w sobie drapieżną kotkę.Dzieki niemu odzyskalam poczucie własnej wartości.Nie... nie mam najmniejszej ochoty na skok w bok.Po co szukać czegoś co mi niepotrzebne?Mój Ktoś daje mi to czego pragnę.

podbudowujace :-) dziekuje

Gość gość
witam! Ja miałam to samo przez baardzo długi czas- jakieś 4 lata;p Myślałam jakby to było z innym- nie o zdradzie ale o innym związku itp. Teraz mija 6 lat odkąd jesteśmy razem i od dwóch lat już o tym nie myślę. Moja koleżanka bardziej doświadczona(zarówno mój partner jest dla mnie 1 szym i ja dla niego jestem 1 szą) powiedziała mi, że z każdym jej facetem było inaczej, inaczej się kochali, inaczej całowali. Ale nie umiała stwierdzić z którym lepiej z którym gorzej, mówiła, że inaczej. A miała ich kilku więc ma porównanie. Dodała tylko, że z tymi z którymi była dłużej było trochę lepiej bo mieli czas nauczyć się siebie nawzajem. Po rozmowie z nią wiem, że skoro mi dobrze z moim to nie ma co się zastanawiać jakby to było z innym.

fakt kazdy jest inny jak kazdy zwiazek i w sumie porownywanie jest bez sensu, to samo slyszalam od swojego faceta ze jest po prostu inaczej, mi powiedzial ze ze mna pierwszy raz tak naprawde ma obustronna milosc i wszystko jest inne wiec po co sie zadreczac imyslec o takich rzeczach , chyba macie racje...

Gość dawny cream
dla mnie to ponizające miec tylko jedną panne w zyciu zwłaszcza gdy ona jest po innych facetach , juz lepiej byc zawsze samotnym :)

mam czuc sie ponizona bedec z pierwszym facetem? :p

Gość dawny cream
tak bo ty dla niego jestes kolejną , aby związek był udany to najlepiej albo oboje nikogo nie mieliscie albo mieliscie nigdy inaczej ale ja mam takie podejscie ty mozesz myslec inaczej :)

Gość dawny cream
kazdy moze czuc jak chce ja sie tylko za siebie wypowiadam , dla mnie to by było ponizające :)

zapytała czy ma się czuć poniżona, a ty jej odpowiedziałeś, że tak. To już nie jest twoje zdanie, to jest twoje stwierdzenie o innej osobie ;)

ja nie czuje sie ponizona :p wiem ze jestem kochana i rowniez kocham :p ale przynajmniej wiem ze mam zdrowsze podejscie mimo wszystko patrzac na innych z tego forum :p

Gość dawny cream
nie to ja mam zdrowsze podejscie :)

jesteś zgorzkniałym prawiczkiem który nigdy nie był w związku, ma dziwne, przedmiotowe podejście do seksu i zakłada tematy o "panach typu bears" - jak niby twoje podejście jest lepsze?

Gość dawny cream
" ma dziwne, przedmiotowe podejście do seksu " ciekawe bo wiekszosc kobiet ma za sobą przygody seksualne i jest ok " jesteś zgorzkniałym " skąd wiesz jaki jestem skoro mnie nie znasz ? " tematy o panach typu bears " a co niby nie mam racjii? tzw miśki zawsze mają branie , szczupli nie chudzi mają zawsze gorzej bo zostają im resztki :O

Gość gość
jesli chodzi o malzenstwo to nie ma problemu, ale potomstwo to tylko po latach zycia razem.

chyba wlasnie wyleczylam sie z problemu :p

przygodny seks nie jest przedmiotowy - w końcu bazuje na prostych, ale jednak emocjach. Twoje podejście "coś za coś" jest przedmiotowe. To o czym piszesz to niemal targowanie się z partnerem na ilość o***tych stosunków. Takie podejście do związku plus założenie z góry, że miłość nie istnieje wskazuje na zgorzknienie. Uznawanie jednej, jedynej cechy (do tego fizycznej która nie tyle jest zaletą, co po prostu takich ludzi przybywa) za coś decydującego w 100% o czyjejś atrakcyjności jest w najlepszym przypadku dużym uproszczeniem, w największym głupotą.

Gość dawny cream
" Twoje podejście "coś za coś" jest przedmiotowe" to tak jak przygodny seks cos za cos "Takie podejście do związku plus założenie z góry, że miłość nie istnieje wskazuje na zgorzknienie. " miłosc mnie jeszcze nie spotkała i pewnie marne szanse ze spotka wiec to oznacza ze jestem zgorzkniały? " Uznawanie jednej, jedynej cechy (do tego fizycznej która nie tyle jest zaletą, co po prostu takich ludzi przybywa) za coś decydującego w 100% o czyjejś atrakcyjności jest w najlepszym przypadku dużym uproszczeniem, w największym głupotą." są cechy wyglądu które sie podobają wiekszosci np miśki podobają sie wiekszosci kobiet bo gdyby było inaczej to ci faceci by sie za siebie zabrali i schudli . obecnie szczupły facet nie ma lekko :O

ja tez wole wrazliwych facetow :-)

Duże biusty podobają się większości, a mimo to kobiety nie robią sobie operacji. Płaskie brzuchy podobają się większości, a mimo to większość kobiet nie ma brzuch na którym możesz rozbijać orzechy. Przygodny seks opiera się przede wszystkim na pożądaniu, w Twoim pojęciu seksu i pożądania brakuje tylko umowy o dzieło. I tak, to jest zgorzknienie - brak nadziei, negatywne podejście i udzielanie rad w stylu "powinnaś czuć się poniżona". ;)

Ta, jasne. Kiedyś na demotywatorach był fajny obrazek, Z jednej strony jak kobieta mówi, kto jej się podoba, a z drugiej jakiego naprawdę faceta wybiera.

Gość dawny cream
" I tak, to jest zgorzknienie - brak nadziei, negatywne podejście i udzielanie rad w stylu " to sie raczej nazywa realne ocenianie szans a co do cycków to prawda jest taka ze gdyby operacje plastyczne były o połowe tańsze to na kazdej ulicy by była klinika i panny by masowo powiekszały piersi taka jest prawda . a co do przygodnego seksu to piszesz o " pożądaniu" czyli ja pożądam twoje ciało ty moje czyli cos za coś czyz nie?

Cream - jeżeli nie widzisz błędu w swoim rozumowaniu to ja Ci go nie wytłumaczę. Jesteś tak oderwany od zwykłych, ludzkich emocji, że szczęka opada.