Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Shooting star

Proszę o odpowiedź

Polecane posty

Gość Shooting star

Witam, Mam takie pytanie- jeśli córka bierze antybiotyk to czy może zarazić się od innego dziecka? Mała miała początki zapalenia oskrzeli, od środy bierze antybiotyk, a dziś przyjechała jej ciocia z chorymi córkami. Dziewczynki mają jakiegoś wirusa- mają wysoką gorączkę i wymiotuja. Niestety ich mama za późno mi o tym powiedziała i chwile bawiły się z moją córką. Wiem, że pytanie dość głupie, ale nigdzie nie mogę znaleźć jakiejś konkretnej informacji. Boję się, że mała znów coś złapie :/

Gość gość
Moj synek tez ma zapalenie oskrzeli, juz kolejny raz:( niewychodzimy na zewnatzr, izoluje go od innych dzieci jaki macie antybiotyk? czy za duza ilosc/ częstość podawanych antybiotyków moze szkodzić dziecku??

Gość Shooting star
Amotaks, dwa razy dziennie po 5 ml. Ma brać jeszcze do wtorku. Też nie możemy wychodzić z domu, na parę minut dosłownie i to na podwórko tylko. Mała ma się już lepiej, tylko kaszel lekki, ale na szczęście już w nocy Jej nie męczy no i gorączki nie ma. Dlatego boję się teraz czy nie mogła się zarazić od tych dziewczynek. Wiadomo, że przy antybiotyku organizm jest osłabiony, a one nie wiadomo jakiego wirusa mają.

Gość gość
My tez amotaks , wczesniej sumamed... no moze nie ma co panikowac, moze nic się nie bedzie działo, lepiej odpusccie spacery zeby jej dodatkowo nie doprawic. my tez bez goraczki tyko kaszel i charczenie

Gość Shooting star
Jeszcze nie panikuje ;) tylko chciałam się dowiedzieć czy mogła złapać od nich tego wirusa. Swoją drogą, to z mamą tych dziewczynek już się ostro poklocilam, bo jakim to debilem trzeba być żeby chore dzieci w odwiedziny do kogoś zabierać :/ moja jak jest chora to w domu siedzi, nie biegam z Nią po znajomych .