Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

PLUSY I MINUSY WŁASNEGO BIZNESU

Polecane posty

Gość gość

Do tych co prowadzą własny mały biznes....Czy warto ? Czy lepiej pracować na swoim za te 2500zl czy u kogoś i mieć pewność ze jest stala pensja? Co myślicie? Powiem tylko ze mam szanse na rozpoczęcie własnej działalności i zastanawiam się czy ryzykować. Obecnie zarabiam 2800zl ale wlasciel ma problem w właścicielem lokalu i muszę się męczyć z inspekcjami z inspekcji pracy, policja i sądami. Mam tego dość a do tego praca na zmiany do 21. Co robić? Ryzykować?

Gość gość
ja mam własny biznes - myślisz o handlu? bo ja mam sklep - łatwo nie jest - robię wszystko sama od zamówień, siedzenia w sklepie po księgowość - zajmuje mi to całe dnie - dodatkowo sprzedaje w sieci - kasa z tego marna - starcza na życie bo z kasy biorę na zakupy itd ale większość co mam wydaje na towar a na to ciągle mało.. ale jestem panią samej siebie - jem kiedy chce, nikt mnie nie kontroluje - jak coś zawsze mogę wyjść wczesniej itd

Gość gość
ja mam wlasny biznes, ale ciężka branża, w sumie to męska, dlatego mi jako kobiecie(i w dodatku w miarę atrakcyjnej;)) jest łatwo, kasa fajna, ale nie kazdy na do tego głowę, mi to zostało w "spadku"

Gość gość
Mam żłobek i przedszkole. Wcale nie jest tak kolorowo. Jakoś funkcjonuje, ale bywa, że dokładamy. Wynajem lokalu, zus, pracownicy, inne opłaty.... jest masa kosztów. Szukam dodatkowej pracy, aby mieć stałą pensję.

Gość gość
Nie ma reguły tak naprawdę. Wszystko zależy od tego, czy masz smykałkę do biznesu i jak bardzo jesteś w stanie się zaangażować. Na początek najlepiej zdecydować się na działalność, która nie wymaga zbyt dużych nakładów. Możesz wynająć lokal zamiast kupować, zdecydować się na program do księgowości z darmowym okresem próbnym takim jak ten: www.infakt.pl/gmw/tra , na początek nie zatrudniać pracowników... Chodzi o to, żeby minimalizować koszty na wypadek gdyby coś poszło nie tak.