Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co oznacza brak owulacji

Polecane posty

Gość gość

wiem, ze nie mozna zajsc w ciaze ale co brak owulacji dokladnie oznacza? ze sa pecherzyki ale nie rosna, czy ze nie ma pecherzykow? prosze o podpowiedz.... dowiedzialam sie ze mam cykle bezowulacyjne, mialam monitoringi i lekarz stwierdzil brak owulacji, bede brala jakies hormony, dlatego chce sie dowiedziec co dokladnie znaczy brak owulacji

Gość gość
brak owulacji oznacza, że nie pojawia się pęcherzyk dominujący, bądz jest, ale nie pęka, ile tych cykli bezowulacyjnych miałaś?

Gość gość
mialam monitorowane 2 cykle

Gość beatka26
umnie tez w tym cyklu lekarka stwierdzila brak owulacji czyli pecherzyki sa ale nie ma dominujacego i nie peknol ja jestem juz drugi cykl na clothybegyt dzis mam 32 dc i jak narazie nie pojawil sie okres i martwi mnie to ze moze przez brak owulacji cykle nie regularne juz sama nie wiem

Gość gość
to troche mało żeby stwierdzic z całą stanowczością, że masz cykle całkiem bezowulacyjne, ponieważ każda kobieta je miewa, zapewne dostaniesz clostilbegyt, pamiętaj że musisz chodzic na monitoring żeby sprawdzać, czy pęcherzyki rosną, pękają i czy nie robi się przypadkiem torbiel

Gość gość
ja mam nieregularne cykle po odstawieniu tabletek anty, mam ok 45-50 dniowe, i bardzo bardzo skape plamienia teraz wyszlo, ze 2 cykle monitorowane i brak owu :(

Gość beatka26
ja po odtawienu anty tez dostalam orazu clothybegyt teraz jestem w drugim cyklu znim i czekam na okres albo na ciaze choc watpie ze sie udalo jak mi powiedziala ze bezowulacyjne a dlugo bralas tabletki ja sie staram o dziecko i mnie to martwi

Gość gość
bralam tabletki 6 lat z przerwami 3 miesiecznymi odstawialm w styczniu, zeby starac sie o dziecko, a tu taki psikus :(

Gość gość
2 miesiace i juz taka diagnoza? moja znajoma miala monitoring przez 6 miesiecy i 3 miesiace bez owulacji byly a pozniej juz owulacja byla i do tego na tyle bolesna ze dwa razy wyladowala na pogotowiu... dostala jakies leki na regulacje ... dlugo starala sie o dziecko i w grudniu rodzi :D

Gość beatka26
ja odstawilam w sierpniu 2 miesiace temu to moj drugi cykl z tym lekiem mi ginekolog mowila ze musimy troche powalczyc to u Ciebie od stycznia nie ma owulaci kazdy cykl

Gość gość
cykle mam monitorowane od 2 miesiecy po odstawieniu staralam sie bez skutku az poszlam na badania ... a Ty po pierwszym monitoringu dostalas tabletki?

Gość beatka26
tak ja biorac jeszcze tabletki anty rozmawialam z ginekologiem ze chce starac sie o dziecko kazala mi wtedy przyjsc w ostatnim cyklu brania tabletek, zrobione mialam usg i wtedy dostalam ten lek zaczelam od malej dawki bo pol tabletki i efekt byl pecherzyk siepojawil ale malutki i 30 dc dostalam okres teraz bialam dawke jedna tabletka i pecherzyki super rosly kazal mi zrobic progesteron w 22 dc wyszedl niski i powiedziala ze owulki nie bylo teraz mam 32 dc i okresu nie ma i nie wiem co mam o tym myslec:)

Gość gość
zrob test, moze w ciazy jestes? :)

Gość beatka26
zrobie jutro po pracy ale jak by wyszed pozytywny to by byl jakis cud bo jakby to inaczej wytlumaczyc lekarka mi pwoiedziala ze owulki to nie bylo a ja z mezem sie staralam i oczywiscie wspolzylam bez zabezpieczenia heh sama nie wiem az mam metlik w glowie

Gość gość
po progesteronie mozna stwierdzic ze owulki nie bylo?

Gość gość
tak, progesteron jest wytwarzany przez ciałko żółte które jest wynikiem owulacji, więc jego poziom jest po niej wysoki