Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaniepokojona mama 159

alergia

Polecane posty

mam poważny problem . synek ma 6 tygodni od 5 tygodni czyli prawie od początku ma katar , od 2 tygodni robi brzydkie kupki byliśmy oczywiście u pediatry jednego dał na mase leków kttóre nie pomogły , teraz w czwartek byliśmy znów dała nam inchalacje ale to nic nie pomaga dodam , że małemu przelewa się w brzuszku oddaje głośne gazy i ma wysypkę na twarzy . Pediatra podpowiedził , że może to być alergia na białka mleka krowiego . ale nic nie zaleciła , tylko ze mam wyeliminować z diety nabiał tak zrobiłam , ale zanika mi pokarm i muszę dokarmiać

co mam robić iść do alergologa , dodam jeszcze , że synek od 2 dni nie chętnie je pręży mi się się przy piersi jest nie spokojny nie chętnie śpi

Gość gość
idź do alergologa, tylko musisz przed pierwszą wizytą zrobic badania maleństwu, kał i morfologia( choć nie wszędzie morfologia jest potrzebna szczególnie przy takim maleństwie) pediatra ci wszystko powie

Gość Mama Alergika
Do alergologa warto pójść ale nic nie zmieni faktu, że jeśli dziecko źle reaguje na pokarm mamy to znaczy, że coś mu szkodzi. Objawy, o których pani pisze są typowe dla reakcji alergicznych. Tak jak powiedziała lekarka należy wyeliminować z diety produkty mleczne. Ja sugerowałabym także białko jajka. To jest jedyne wyjście z sytuacji. Nawet jeśli alergolog stwierdzi, że zrobi testy (w tym przypadku tylko z krwi) to to nie zmieni faktu, że leczyć można tylko eliminacją, na tym etapie. Proszę zastosować odpowiednią dietę (bezmleczną!) i obserwować reakcje dziecka. Poprawa pojawi się w ciągu kilku dni. To oznacza jednak, że nie wolno pani dolać nawet łyżki mleka do swoich posiłków. Nie tylko o samo mleko chodzi, ale o wszystkie produkty, które zawierają białko mleka (sery, jogurty, margaryny, masło, kupne ciasteczka itd.) Po przepisy na dania bez podstawowych alergenów, czyli bez jajka, mleka, soi, kakao zapraszam do mnie:)http://mamaalergikagotuje.blogspot.com/ Na moim blogu znajduje się też adres emailowy więc można do mnie napisać:) Pozdrawiam