Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marzennaa

Jak zrobić domowe hamburgery

Polecane posty

Gość Marzennaa

Chodzi mi o mięso co do niego dodać czym przyprawić,żeby nie smakowało jak zwykłe mielone?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja dodaje sol, pieprz, drobno pokrojona cebule, zoltko jajka, czosnek granulowany ;) calosc mieszam i robie kotlety. :) do hamburgera dodaje pomidora malinowego, salate lodowa, ser, ogorek korniszony i inne :) bulka najlepiej kajzerka :) do tego robie sos czosnkowy :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość goscia
hamburger jest bez zadnych dodatkow do srodka i wlasnie tym rozni sie od mielonego. formujesz taki "kotlet" z mielonej wolowiny, na wierzchu mozna posypac przyprawami - ziola, czostnek, sol, pieprz. to jest taki podstawowy, oryginalny burger. dobre sa tez burger z jagnieciny z serem feta (wmieszany do srodka oraz pietruszka) albo z indyczego ze swiezymi ziolami. wazne, zeby nie dodawac do srodka wypelniaczy typu bulka, ani jajka. burger wolowy mozna usmazyc / zgrillowac na lekko krwiscie, tak jak stek, tylko oczywiscie trzeba miec swiezo zmielone mieso z pewnego zrodla :) oczywiscie kazdy robi sobie burger wg. wlasnego smaku, bo jest to akurat potrawa, gdzie wersji moze byc tyle ile ludzi, ale podalam info o tym, czym jest taki podstawowy burger - czyli sama wolowina :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
dokladnie,do mielonej wolowiny nie dodaje sie zadnych wypelniaczy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×