Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasiaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

21 dniowa głodówka

Polecane posty

Gość kasiaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Cześć, dziewczyny. Mam zamiar ( dziś 1 dzień) przejść głodówkę. Zapoznałam się z tematem bardzo dużo artykułów przeczytałam na temat głodówki + opinia znajomych. Oczywiście opinie były obiektywne bo nikt wcześniej nie był na głodówce więc biorę je w małym stopniu pod uwagę. Nie będę się rozpisywała jakie korzyści niesie za sobą głodowanie chce dodać, że jeśli dziewczyny zdecydujecie się głodować 21 dni wraz zemną musicie wiedzieć, że jak i plusy są tez minusy;/ minusy w głodówce - w pierwszych 3 dniach ssanie w żołądku choć bardziej na 2 - nieprzyjemny zapach w ustach ( kwasy żołądkowe) - niekiedy wypryski ( organizm pozbywa się toksyn) - rozdrażnienie Oczywiście te wszystkie powyżej wymienione objawy miną już po paru dniach i organizm się 'dostosuje' do takiego trybu i będzie spalać tłuszcz ALE dopiero po 10 dniach w pierwszych 10 będą to złogi jedzenie i niestety woda! zalecam DUŻE ilości spożywania wody nawet wtedy gdy czujemy nieprzyjemny zapach i smak w ustach. Na mojej głodówce będę pić -wodę herbaty zielone, zwykłe owocowe polecam Lipton piramidki ( mają prawdziwy smak i zapach owoców) - hmmm nie wiem czy z kawy jestem wstanie zrezygnować? chyba nie do końca. opisujcie jak minęła głodówka i czy dajecie radę moja waga obecnie to 79 kg chce do 70 potem do 59 kg ok czas start!

Gość gość
po co sie katujesz? po zakonczeniu glodowki i tak przytyjesz i to jeszcze szybciej niz schudlas:O

Gość skajdk
Bo jeszcze pół roku temu ważyłam 10 kg mniej. Nie lubię a wręcz nienawidzę siebie w takim stanie. Nie mieszczę się w ciuchy, zmieniłam się na twarzy mam 2 brodę obwisły paskudny biust i ohydne nogiii są tak wstrętne, że nie mam ochoty pokazywać się publicznie. Skóra jest miękka i obwisła cellulit i rozstępy! No coś okropnego. Chce i muszę szybko schudnąć te 10 kg potem zacznę się racjonalnie odchudzać. Ćwiczenia oczywiście też, kiedyś biegałam 4 km dziennie od dziś zaczynam od nowa. Przyłączasz się? Pozdrawiam

Gość ewwerer
ja jestem przeciwna głodówkom, też sie kiedyś głodziłam, ale teraz myślę, że lepiej po prostu zmienić dietę :) Na przykład jeść te 21 dni same owoce i warzywa, nie zaszkodzisz sobie tak jak głodówką, a i będziesz czuć się lepiej.

Gość gość
to jest zly sposob, uwierz, wiem co mowie...niestety...nie bylam na calkowitej glodowce, ale na diecie 400-600 kcal. schudlam 14 kg i waze upragnione 49-50 kg, ale wiesz jakim kosztem? takim, że nadal musze sie glodzic, poniewaz mam tak rozpieprzony metabolizm, ze wystarczy jeden dzien szalnstwa np. pizza na wieczór i na wadze 1kg wiecej! nie moge jesc nic po godzinie 15 bo inaczej na drugi dzien na wadze od razu kilkaset gramow wiecej...i co mam zrobic? katuje sie dalej, bo za cholere nie chce przytyc, za 6 miesiecy wychodze za mąż, musze dobrze wygladac, cwiczenia nei pomagaja, bo moj organizm po prostu tak zwolnil, ze prkatycznie nei spala kalorii...gdybym mogla cofnac czas w zyciu nie odchudzalabym sie takim sposobem;/

Gość jchjdkchckasiaaaaaaaaaaaaaa
Myślę, że te 21 jeden dni nie zrujnują mi metabolizmu... Za krótki czas, a własnie o czas tu się rozchodzi upasłam się wyglądam jak locha MUSZĘ przejść głodówkę bo tylko w taki sposób szybko schudnę. Czuje się psychicznie wyczerpana, jak wychodzę z domu tu myślę o wyglądzie- mijam te piękne zadbane szczupłe dziewczyny i wiecie co?? Mam ochotę się poddać wrodzić do domu na wieś ubrać się w wygodny dres i nie wychodzić ale i tam nie ocieknę przed życiem. Tydzień temu byłam w domu i moja mama ' dziecko jak Ty wyglądasz? zadbaj o siebie' Chce dodać, że nie należę do dziewczyn które moją w zwyczaju myć włosy raz w tyg, odrosty czy zdarty lakier na pozanokietkach, rozciągnięte i poplamione ubranie. Nie mam faceta a to też możne nie kwestia otyłości a raczej mojej psychiki tak czy siak moja praca wymaga zadbanego wyglądu. Nie zakopie głowy w piasek nie poddam się ale ciężko jest jak oglądam siebie przed 4 miesiący.

Owoce i warzywa owszem ale po głodówce. Do czytelniczki- próbowałaś jeść np same zupy albo żeby zupy krem przeważały na twojej diecie? Czujesz głód cały dzień czy to bardziej psychiczny głód? A możne wybierz się do dietetyka bo wiesz teraz dajesz radę ale jak będzie jakiś okres w twoim życiu (jak w moim) i rzucisz się na jedzenie. Ale zazdroszczę samokontroli i wagi mam nadzieje, że będziesz wszystko dobrze i życzę szczęścia i powodzenia na nowej drodze życia.

Gość gość
i chcesz czuc sie slaba i mdleć na ulicy czy w pracy? :) po prostu zmien dietę. Jedz same warzywa i owoce przez te 21 dni.

Właśnie zjadłam kromkę razowego chleba z serkiem wiejskim papryką i powidłami śliwkowymi;/ Kurcze mam wyrzuty sumienia. Nic mnie nie przekona do przerwania głodówki. Za bardzo tego chcę. Dziewczyna czy któraś z was robiła ostatnio głodówkę ile schudłyście? Ćwiczenia czy bez??

Gość AGRRRRRR
Dziewczyny! Doradźcie mi co myślicie o takim planie: * od 7-10 dni głodówka (zależy mi tylko na oczyszczeniu) * następnie ta sama ilość dni poświęcona na wyjście z głodówki, czyli same soki zwiększając ich ilość * później zaczynając od 100 kcal stopniowo podwyższać (150kcal na tydz tak myślę) do 1200kcal przy czym zostać już na dłuższą metę.

Gość sdjhcdjkasiaaaaaaaaaaaa
Tak właśnie powinno wyglądać prawidłowe wyjście z głodówki ;) Super plan jak też tak zrobię. PS jutro 2 dzień głodowania;) PPS zaczynasz zemną?

Gość hdsudhkasiaaaa
2 dzień rozpoczęty;) Póki co nie mam żadnych dolegliwości...;)

Gość AGRR
Tak zaczynam, dziś 1 dzień :)

Gość sdhkasiaaaaaaaaaaaaa
Będziesz opisywała jak Ci idzie? Razem zawsze raźniej;)

Gość hsakasiaaaaaaaaaaaaa
Ja muszę zacząć od jutra od nowa;/ niestety zjadłam obiad co prawda zdrowy ale miała być głodówka;/

Gość gość
ale durnoty! nie lepiej jeść od razu mniej kalorii, ale zdrowo? organizm sam się codziennie oczyszcza, takie głodówki, "oczyszczania warzywne" tylko wam spowolnią przemianę i obciążają organizm :O

Gość Himmuś
Polecam IF jeśli chcesz zredukować tłuszcz, głodówka to głupota i wyniszczenie Twojego organizmu.

Gość cjgckasiaaaaa
Miał być trzeci jest pierwszy...

Gość gość
ewa Dąbrowska pisze i muwi na swoich wykładach ze sa na ytube ze mozna jest do 800kalori by uruchomic odrzywianie wewnetrzne a powyzej ur******a sie odrzywianie zewnetrzne i najlepiej tylko warzywa i owoce o niskim indexsie cukrowym

Gość gość
ile ta glodowka oparta na warzywach dąbrowskiej ma trwać?

Gość gość
1 listopada i pierwszy dzień głodówki...

Gość gościówa ddsd
Cześć dziewczyny- czy forum nadal aktualne? Od dziś zaczynam pierwszy dzień głodówki- 21 dniowej