Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

SOS pieczarkowy_proszę o przepis

Polecane posty

Gość gość

Mam mięsko mielone, a że małemu będę robiła pulpeciki, to stwierdziłam, że sobie też zrobię pulpety zamiast kotletów mielonych. Koperku nie mam, więc sos koperkowy odpada.. pomyślałam o pieczarkowym.. normalnie to robię z torebki.. ale coś mnie dziś naszło.. Mam pieczarki... to w sumie mogę chyba zrobić jakiś normalny sos.. Dajcie na szybko jakiś przepis.. w necie dużo tego i każdy inny.. Nie mam czasu przy maluchu zbytnio przeglądać wszystkiego na różnych portalach.

Obsmaż te pulpeciki i duś w garnku z podsmażonymi pieczarkami i cebulką, dopraw. Można dodać trochę śmietanki. I wsio :)

Gość gość
No to bym musiała oddzielnie robić puolpety dla nas i dla synka.. no zobaczę... może jakoś pokombinować.. Do sosu pieczarkowego cebulę? W sumie jest przecież w pulpetech.. Ktoś podrzuci jakiś pomysł?

Gość gość
ja robię tak podduszam w garnuszku pieczarki i cebulę na maśle jak woda wyparuje można podlać ,na koniec jak pieczarki zmiękną solę ,pieprzę i dodaje śmietany .

Gość gość
nie musisz dawać cebuli jak nie lubisz ,bo ja osobiście za cebulą nie przepadam ale w połączeniu z pieczarkami i sosem jest na prawdę dobre .