Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaniepokojonaaaanbv

regularne skurcze podbrzusza 27tc pomocy

Polecane posty

Gość zaniepokojonaaaanbv

Witam, to moja pierwsza ciaza i nie wiem czy czasami sama juz nie wymyslam ale od 2 godzin odczuwam regularne bo srednio co 2 minuty skurcze trwajace ok. 30-40sekund.. brzuch jest twardy i z jednej str wybrzuszony taka banka po lewej str.. Nie wiem czy mam sie niepokoic bo skurcze nie sa jakos bardzo bolace ale bardzo wyrazne zaczyna sie stopniowo i opadaja stopniowo.. porownalabym je do bolu podbrzusza w trakcie robienia brzuszkow, spokojnie da sie wytrzymac.. Czy powinnam na cos jeszcze zwrocic uwage? Czy to tylko cwiczenia macicy? Martwi mnie ich regularnosc a nie intensywnosc Czy ktoras tak miala? Dodam ze maluszek sie rusza i to dosc intensywnie przez wiekszosc dnia

Gość gość
a nie lepiej do lekarza zadzwonić!!!!!!!!albo przejechać się do szpitala???/????????????????? My nie ginekolodzy!!!

Gość zaniepokojonaaaanbv
Spokojnie po co te nerwy.. napisalam ze to moja pierwsza ciaza nie wiem co jest normalne a co nie wiec pytam.. Do lekarza nie mam jak o tej porze zadzwonic

Gość gość
Ja się nie denerwuję!!! Tylko ja bym dzwoniła do lekarza....albo przynajmniej męża wyciągnęła do spzitala...niech ktg zrobią...przecież my przez neta nie wiemy jakie to skurcze..mogą być przepowiadające a mogę i być porodowe...tym bardziej że regularne....podziwiam Cię za spokój:)

Gość zaniepokojonaaaanbv
Zastanawiam sie czy moge spokojnie poczekac do rana jutro o 8 mam wizyte bo przez weekend dopadla mnie lekka infekcja troche swedzenia

Gość zaniepokojonaaaanbv
Nie sa to bole intensywne taki wyrazny skurcz ale bez wiekszego bolu

Gość gość
No wiesz co...ja Ci nie doradzę w odczytaniu nasilenia...bo jak leżałam na patologii w oczekiwaniu na cc o 8 rano to miałam skurcze w nocy i dopiero jak były co 3 minuty podeszłam do położnych że coś mnie tam lekko pobolewa....a okazało się że jak w zegarku skurcze porodowe miała i rozwarcie....na kroplówce do rana mnie przetrzymali...bylam pewna że to nie porodowe bo słabe jakieś:)zobaczysz za jakieś 2-3 godziny czy nie będzie gorzej wtedy migiem do szpitala bo za wcześnie trochę:(

Gość zaniepokojonaaaanbv
Wlasnie tez tak mysle zeby poczekac jeszcze z 2 godz jezeli nie ustapia to lub beda silniejsze to do szpitala pewnie

Gość gość
a jesteś sama w domu?? Czy mąż jest.....bo jakby co to się nie krępuj po pogotowie dzwonić!!!

Gość zaniepokojonaaaanbv
Boje sietylko ze usne i nie bede wiedziala czy sie pogarsza czy nie

Gość gość
Jedz do szpitalna ja mam wczesniaka i lezalam z dziewczyna (jej 2 ciaza) na sali. mowila ze rano pobolewal brzuch, wieczorem zdecydowala sie pojechac do szpitala myslac ze 29tc to zdecydowanie za wczesnie na porod. Urodzila coreczke, bylo za pozno aby powstrzymac porod... Jedz bez zastanowienia na pogotowie

Gość zaniepokojonaaaanbv
Jestem z partnerem.. spi nic nie wie.. dzidzia jest aktywna bardzo sie rzuca w brzuszku ale nie wiem czy to nie jej normalny rytm czy jak bo o tej porze to ja juz dawno zawsze spie

Gość zaniepokojonaaaanbv
Nie wiem moze to gluppie ale nie chce nikogo budzic i nie potrzebnie denerwowac jak do tej pory wszystko przebiegalo ksiazkowo

Gość gość
To go obudz i jedz bo miec wczesniaka to nie takie proste :(

Gość gość
Ehhh no ja to panikara jestem więc pewnie już bym na izbie przyjęć była...nie ma co Cię straszyć ale weź zegarek i posprawdzaj czy serio regularne...

Gość zaniepokojonaaaanbv
Przed napisaniem postu sprawdzilam mierzylam stoperem przez 20 min i tak jak pisalam co ok. 2 min po 30-40 sek. Raz micniej raz slabiej ale bez wiekszego bolu przy okresie bardzoej mnie bolalo

Gość zaniepokojonaaaanbv
Dlatego nie woem co robic gdyby jeszcze byly naprawde bolace to sytuacja jasna a tak mam watpliwosci

Gość gość
Powiem ci cos to ja mama wczesniaka. Mialam podwyzszone cisnienie, tez nie chcac nikogo martwic czekalam bo ciaza ksiazkowa. Dostalam skierowanie do szpitala i bylo za pozno. Ten wczesniak z 29tc mial transfuzje krwi. Nie zdajesz sobie sprawy jak ciezko miec wczesniaka, nie bede cie straszyc zrobisz jak uwazasz ja w domu mialam cisnienie "tylko" 150/90 A jak zalozyli mi to urzadzenie ktore mierzy cisnienie przez dobe co 15 minut okazalo sie ze bylo nawet 200.. tydzien wczesniej na wizycie 110

Gość zaniepokojonaaaanbv
Poczekam jeszcze pol godzinki i obudze partnera jezeli nic sie nie zmieni.

Gość zaniepokojonaaaanbv
Sprawdze jeszcze czy skurcze mam tylko na lezaco czy moze na siedzaco tez hmm to jest jakas roznica?

Gość gość
Niewazne, ze nie boli! To sa regularne skurcze! Rowne odstepy i tyle samo trwaja! Obudz meza i jedz na izbe przyjec! Lepiej teraz poki panujesz jeszcze nad sytuacja niz o 3 nad ranem budzic sie w bolach lub z mokrym przescieradlem!!! Jedz najwyzej wrocicienz powrotem ale bedziesz spokojniejsza wiedzac co sie dzieje! Powodzenia i trzymaj sie!

Gość gość
No fakt gorzej jak się rozkręcą i nie dadzą rady zatrzymać:(:(:(

Gość gość
Autorko natychmiast jedź do szpitala. Byłam w takiej samej sytuacji jak ty dwa lata temu.. i też sobie wmawiałam " to za wcześnie " brzuch był twardy jak kamień, stwierdziłam, że to na pewno nie to co myślałam i po co narzeczonego nie potrzebnie budzić i zadręczać go moimi podejrzeniami .. ból ucichł , przynajmniej tak mi się wydawało i poszłam spać. Na drugi dzień rano pojawiła się krew - szybko do szpitala... było już za późno dla mnie , bo porodu nie dało się zatrzymać , lekarza słowa były " poród zaczął się 12 godzin temu " ... a dziś zostało mi ... 1 listopada zapalić znicz i postawić na pomniku mojej córeczki piękne chryzantemy .

Gość zaniepokojonaaaanbv
Jak siedze sa rowniez regularne mniejwiecej wszystko tak samo jak leze ok budze go przekonalas mnie tym zniczem chyba wladnie potrzebowalam kopniaka

Gość gość
Jedz i daj znac jak bedziesz mogla co sie dzieje! Jesli to sa skurcze porodowe to mozliwe ze da sie je w szpitalu jeszcze zatrzymac, nie czekaj az ci pecherz peknie i wody odejda.! Bo to zbyt wczesna ciaza na takie zastanawianie sie czy to to czy nie to...

Gość gość
Boże ja już bym dawno do szpitala leciała, oby wszystko było dobrze

Gość gość
Autorko lepiej pojechać dwa razy za dużo niż jeden raz na mało... bo nie mogę do dnia dzisiejszego wybaczyć sobie że tak postąpiłam... jak wtedy , kto wie czy jakbym wtedy pojechała do szpitala czy wszystko nie skończyłoby się inaczej. daj znać co Ci w szpitalu lekarz powie, mam nadzieję, że dla Ciebie nie będzie za późno... i tak jak mówisz " ćwiczenia macicy " .

Gość gość
Autorko tu ostatni raz ja mama wczesniaka co pisalam o cisnieniu i dziewczynie ktora urodzila w 29tc znajdz mnie na fb (rodzice wcześniaków) i napisz co i jak

Gość zaniepokojonaaaanbv
A wiec jestem na patologi.. na poczatku mieli mnie puscic bo uznali ze to reakcja po seksie jednak pozniej okazalo sie ze skrocila mi sie szyjka i musze zostac kilka dni w szpitalu ogolnie jestesmy przerazeni jednak leksrze uspakajaja... dziekuje za rady byc moze bym dalej zwlekala