Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anita88

Sposób doktora Karpa na płacz dziecka

Polecane posty

Gość Anita88

Jestem w ciąży (8 miesiąc), ale już teraz zastanawiam się nad tym jak będę zajmować się maleństwem :) Wczoraj wyczytałam, że istnieje takie coś, jak metoda doktora Karpa. Tutaj jest cały artykuł http://www.mamazone.pl/artykuly/male-dziecko/niemowle/opieka-i-pielegnacja/2012/uspokajanie-dziecka-metoda-doktora-karpa.aspx , ale w skrócie chodzi o to, aby dzidziusiowi, który płacze zapewnić warunki podobne jakie miał w brzuszku mamy, to podobno go uspokoi. Czy próbowałyście czegoś takiego? :)

Gość gość
ooo ;) pierwsze słysze ;) ja 7 miesiąc

Gość gość
probowalam przy drugim dziecku, działa cuda. Zaluj***ardzo, ze przy pierwszym o tym nie slyszalam

Gość gość
podobno bardzo lubią kąpiele, ponieważ w ciąży znajdowały sie w wodach płodowych ;) pozdrawiam

Gość gość
kochanie przed wydaje sie wszystko piekne i wspaniale jak urodzisz bedziesz padac na pysk bo co 3 godziny bachorek zazyczy sobie zarelka a do tego bedzie mial ufajdanego pampersa to sa piekne teorie i na pewno jakas z nich dziala ale najwazniejsze jest zebys obserwowala swoje dziecko, jedno uspokaja sie przy suszarce a inne przy muzyce mozarta kochaj to dziecko, ono nic wiecej nie potrzebuje

Gość gość
co 3h - śmieszne, który noworodek chce pierś co 3h?

Gość gość
co 3h to jest marzenie, niektore dzieciaki wisza na cycu bez przerwy

Gość gość
kochana. Kazde dziecko jest inne, więc nie ma gwarancji że akurat na 100% będzie działało. Ale u nas działało bezbłędnie, zawijalam najpierw w kocyk, potem kupiłam otulaczek, żeby było szybciej. Mały uspokajal sie błyskawicznie, a do najgrzeczniejszych nie nalezał:) Zobacz sobie filmik: http://www.youtube.com/watch?v=n7m7iWdXypY

Gość gość
Tez mialam zamiar stosować wiele metod :-) szybko zycie to zweryfikowalo. Czytać nie zaszkodzi ale nie wiesz jakie bedzie twoje dziecko i czego bedzie potrzebowalo. Po kolejnej nieprzrspanej nocy i tak nie bedziesz pamiętać co teraz czytałas.

Gość gość
I jeszcze Ci napisze, że to nie jest żadne czary mary tylko fakty - pierwsze 3 miesiace życia dziecka to dla niego oswajanie się z nowymi warunkami, a ciagle najlepiej czuje się tak jak miał w brzuchu u mamy - ciasno, ciepło, kołysze i szumi;)