Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość meaaa

kiedy wasze dzieci zaczęły przesypiać noce

Polecane posty

Gość meaaa

i jak były karmione? bo mam kłopot :( moja starsza córka zaczęła przesypiac całe noce (10-11 godzin bez jedzenia) jak skończyła 3 miesiące. karmiona była mlekiem modyfikowanym a młodsza córa ma 7,5 miesiąca i dalej się budzi... do około 5,5 miesiąca spała nawet ładnie. bo szła spać 21.30-22.00 i budziła się dopiero o 5 tej, jadla i spała do 9 tej. po tym czasie jej się poprzestawiało i zaczęła się budzić częściej. generalnie budzi sie co 3-3,5 godziny. karmiłam piersią i w sumie dalej jej tę pierś podaję mimo, że je też już inne rzeczy. i np. dzis noc wyglądała tak: poszła spać o 21.20 wstała o 0.20 i wypiła 120 ml z butli, potem wstała o 3.30 i wypiła pierś, potem wstała o 5.20 i wypiła 120 ml z butli. spała do 8 mej często jest tak, że po butli o 5 tej od 6 tej stęka i się wierci i płacze i muszę ją wziąć do łozka i śpi mi przy piersi jeszcze do 9 tej. tzn co chwile się odłącza i podłącza sama... i teraz nie wiem o co chodzi... tzn podejrzewam o co... pierwsza opcja jest taka, że nie najada się w dzień i musi nadrobić w nocy. bo je naprawdę mało jak na 7,5 mies niemowlę. wstaje koło 8-9 i tak około 10 tej je kaszkę mannę mleczną na gęsto łyżeczką (z dwóch łyżek stołowych, na oko około 80-90 ml), potem odrobinę z piersi ściągnie i idzie spać, około 14 stej je obiadek (pół słoiczka 190 gramowego, więc około 90g - więcej nie jestem w stanie jej wcisnąć) potem koło 18 stej je deserek (pół małego słoiczka czyli ok 60 g) i na noc około 21 wszej wypija ok 90 ml mleka z butli - więcej nie ma szans jej wcisnąć. w nocy je dwie butle i pierś albo 1 butle i pierś... druga opcja jest taka, że jest przyzwyczajona do piersi i MUSI sobie possać i dlatego się budzi. jak myślicie? co moge zrobic? odstawic ją całkiem od piersi? czy na siłę wpychać większe porcje jedzenia? - to spowoduje u mnie niechybnie silną nerwicę ;) eh :( chciałabym się wyspać :( aha przez to jedzenie niewiele przybiera na wadze. urodziła się z wagą 3900 g a waży teraz 8500g. jej siostra w tym wieku ważyła 1,5 kg więcej

Gość gość
Syn miał 10 tygodni jak zaczął przesypiać noce. Na piersi tylko był.

Gość gość
Zmiana karmienia nic nie da. Moja córka właśnie qw 8 miesiącu przeszła na mm. I nic to nie zmieniło. Po prostu budziła się co 3/4 h dalej. I mimo że już ma dawno rok skończony jeszcze w nocy się dwa razy budzi. Są takie dzieci i tyle

Gość gość
moje dziecko karmione tylko piersią jak miało 4 tyg przespało pierwsza noc.pozniej roznie bywało.

Gość azsza
Mój ma 11,5 miesiąca i też się budzi na mleko z piersi w nocy. Też mało je w dzień i też mi się wydaje, ze nadrabia w nocy. Albo z przyzwyczajenia albo zęby mu idą i swedza dziasla. Nie mam rady chyba zeby czekać może samo jakoś minie :-). Albo dawać wodę w nocy jak tu piszą dziewczyny. Mój jest bezbutelkowy i bezsmoczkowy i z woda robi się problem. Ale Ty może spróbuj. Kilka nocy i stwierdzi, ze się jej nie opłaca.

do gość z 10.43 kurdee nie strasz :( a czy to nie wpłynie negatywnie na jej układ trawienny? zawsze tłuczono mi do głowy, że żołądek musi mieć chociaż 6 godzinną przerwę w nocy żeby dobrze pracował... nie wiem czemu ubzdurałam sobie, że drugie dziecko napewno będzie takie samo... a wszyscy mówili: jedno pięknie spało to drugie będzie się budzić!! nie wierzyłam :(

Gość gość
Meaa- teraz ma 16 miesięcy i o 3/4 nadal chce mleko. I je dostaje. Jest drobna pediatra wprost zalecił , że skoro jest głodna ma dostawać. A je sporą kolację plus mleko zagęszczone na sen.

Gość gość
waga tutaj nie ma nic do rzeczy twoja pierwsza cora spala, bo byla na MM. A druga jest na piersi i tej piersi jej brakuje w nocy, przyzwyczaiła sie. Do tego sama piszesz, ze sobie sama ja zapodaje czyli spi razem z Toba. Dzieci spaiace z rodzicami sypiaja gorzej- rodzice z reszta tez, Powinnas ja odkladac do lozeczka jak juz usnie. Tylko, ze mała juz tak mała nie jest, ma swoje przyzwyczajenia. Bedzie Ci ciezko. Chcialam miec troche spokoju w nocy a wychodzi Ci odwrotnie. Nie bede doradzala w sprawie odstawienie od poersi, to indywidualna sprawa

azsza - no wlaśnie dopóki tak mało je w dzień to nie chcę jej odmawiać mleka w nocy bo już w ogóle nie będzie przybierac na wadze :( jeśliby ładnie w dzień jadła i "wyrabiała normę" albo chociaż była blisko tej normy ;) to spróbowałabym z wodą...a tak to nie mam serca jej mleka odmówić bo wiem, że głodna

Gość gość
aha jeszcze jedno. Dzieci Wasze nie jedza tyle ile powinny w dzien, bo i po co skoro w nocy dostnana wiecej. To sa negatywne przyzwyczajenia

Gość gość
moja córka śpi w łóżeczku i też się budzi. Więc u niej nie ma związku z tym.

Gość wyzej pisalam juz
Mea dzieci nie potrafia sie zagłodzić, jesli maja potrzebe to jedza, twoja córka ma tak rozlozone posilki glupio, ze wiekszosc mleka je w nocy. A powinna w dzien zjadac troche wiecej. Bedzie Ci ciezko ja odzwyczaic, a na herbatce bedzie wyć p·ół nocy. Moze zageszczaj jej czyms porzadnym wieczorna butle ? A smoka uzywa ?

do gość z 10.48 ale ona spi w swoim łóżeczku. nie zasypia przy piersi. wieczorem je butlę przed kąpielą, potem kąpiel i sru do łożeczka, zasypia sama pięknie. po karmieniu w nocy tez do łóżeczka siup i śpi. tylko jak nieraz nad ranem koło szóstej wierci się i stęka i chciałaby wisieć przy piersi (wiem.. z przyzwyczajenia do ssania piersi) to nie siedzę z nią tylko się z nią kładę i te 2-3 godziny tak dosypiamy. no ale musze tak bo inaczej jak zombie bym chodziła... dzięki temu dosypiam i funkcjonuję. aha w dzien też sama zasypia w łożeczku

Gość gość
nieprawda moje dziecko piło w nocy do 2 lat mleko z piersi.odstawilismy bez większych cyrkow

Gość azsza
Właśnie też mi się wydaje, ze nie je w dzień bo i tak wie, ze doje na wieczór i w nocy. Mój też potrafi w dzień się dopominac piersi i niestety dostaje. Jakbym go przechodziła to może by jadł więcej.

Gość wyzej pisalam juz
w takim razie cieżko mi powiedziec, BO kazde dziecko jest tak naprawde inne. Moje dziecko ma 2 miesiace i przesypia cale noce, ale jest na MM/ Zauwazylam, ze jak klade go koło siebie w nocy, to sie wierci, szuka czegos ) moze bliskosci z mama ? ), ja wtedy sie nie wysypiam. A jak spi w lozeczku, to ani mrufnie to rana. Zjada w dzien mniej niz powienien wedlug kartonika, ale spi w nocy ladnie. Co ciekawsze, chodzi spac juz miedzy 6 a 7 , wiec duzo wzcseniej.

do wyzej pisalam juz - próbowalismy zagęszczać mleko kleikiem - nic to nie dało. smoka używa tylko na spacerach i czasem w aucie.w domu nie podaję

Gość wyzej pisalam juz
moj straszy syn domagal sie w nocy butelki dodatkowej i robil to tylko i wylacznie z przyzwyczajenie, Karmilam go wtedy czesciej w dzien , co dwie godziny chyba i szybko przestal budzic sie w nocy . Ale wstawanie moze byc tez zwiazane z ząbkowaniem i dzieci sie budza z bólu po prostu, z dyskomfortu. Moj pierwszy syn spal pieknie dopóki zabki mu nie zaczely wychodzic. Pozniej to byl koszmar dwuletni , wstawal po dwadziecia razy i nie chail ani jesc ani pic

Gość wyzej pisalam juz
Mea to spróbuj "zatkac' buziaka w nocy smokiem, u nas to działa. Jak malutki sie wybudza nad ranem to podaje mu smoka i spi dalej.

eh noo... :( w takim razie nie pozostaje mi nic innego jak wprowadzić powazne zmiany. może dociągnę do 8 miesiąca a potem odstawię od piersi całkiem, po jakimś czasie zaczniemy rezygnować z nocnych karmień i zastępować je piciem. może jak się przeglodzi to zacznie więcej jeść w dzień i się wszystko unormuje? pewnie pare przeryczanych nocy będzie, ale coś muszę zrobić...

do wyzej pisalam juz - eh próbowałam w nocy zatykać smokiem, ale wtedy z wiercenia i stękania robił się ryk i wrzask...

Gość wyzej pisalam juz
kazdy ma jakies problemy ze swoimi dziecmi :) co z tego, ze moj pieknie spi w nocy jak w dzien za Biga jedynego nie usnie sam w łozeczku. Musze chodzic, lulać, nosic na rekach. I tez codziennie sobie obiecuje, ze od JUTRA go oduczam, ze przetrzyma, ze wole podchodzic 5000 razy wedlug Tracy Hogg az sie oduczy i zacznie sam usypiac, jak czlowiek bez placzu. I co ? i kazdego dnia lamie sie po 10 minutach, biore w ramiona i nosze. Ehh

eh no życie... starsza spała pieknie, jadła wszystko co dałam i w każdej ilości... młodsza nie śpi i mało je i wybrzydza... ale zato ma najpiękniejszy uśmiech na świecie ;) i kocham ją nad życie... tylko zmęczona jestem i zmartwiona :(

Gość wyzej pisalam juz
a wiesz co, bo wiele zalezy od dziecka. Dla mnie to kosmos, że niektóre dzieci wykapane, najedzone i odłozone do łozeczka potrafia usnac same i to od urodzenia. Mój sie wydziera, jakbym go odkładała na gorącą płyte a nie na kołderke.. i musze chodzic , bujać. A w nocy spi ładnie, zadna w tym moja zasługa po prostu tak jest zaprogramowany. Tak samo ze starszym przezyłam horror z ząbkowaniem a dzieci koleżanek przeszły łagodniej, jedna nawet nie wiedziała kiedy te ząbki wyszły! także przyzwyczajenia to jedno a charalter i temperament dzieci to drugie, Na szczescie z czasem wszytsko sie normuje, wiec trzeba wiele z tych okresów przeczekać. I nigdy wiecej dzieci ;)

Gość gość
moja córka budziła się do 3 lat!!!! nie mogliśmy odzwyczaić jej do budzenia się na mleko. Dziś jest duża i nadal ma "lekki" sen

Gość gość
Ja od 1.5 roku nie przespałam nocy;-) i jakoś muszę funkcjonować. Tak to jest z dziećmi. Każdy egzemplarz jest inny. A to że jedno śpi od 3 miesiąca nie oznacza. że nasze będzie takie samo.

Gość gość
moj ma 20 miesiecy i od urodzenia przespal 7 nocy bez pobudki! dzis np wstawalam 4 razy. nie je w nocy, zeby nie bylo, budzi sie, potrzebujeglaskania, przytulania, czasem wody. straszy przesypial cale noce odkad 13 mies skonczyl, a ten? aha starszy byl juz na mm, mlodszy od 6 mies zycia tez na mm.

Gość BZDUUURY
Że na mm przesypia a na kp nie! Mój syn karmiony piersią spał w nocy w sumie prawie od początku, tzn zasypiał ok 22/23 i budził się na jedzenie 4/5, od drugiego miesiąca przesypia ok 10 godzin w nocy (karmiony piersią + mm raz dziennie). Może to jednak od dziecka zależy...myślałam, że duży wpływ mają rodzice, ale skoro pierwsze dziecko ci spało...:-\ Spróbuj ją może przestawić: "wymęczyć" w dzień, nie dać za bardzo spać a wieczorem ululać...macie jakieś rytuały (kąpiel, wyciszenie, czytanie).Może nocy jak płacze to staraj się ją "ululać" a nie biegnij z jedzeniem.Mam wrqżenie że obie się męczycie? Pracujesz?