Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co to znaczy blanszowac

Polecane posty

Gość gość

w przepisie blanszowac pieczrki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
to znaczy sparzyć warzywa wrzątkiem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
w przepisie jest-- pokroic w kostke i blanszowac -4 min we wrzątku to dlaczego nie napisza po ludza gotowac we wrzatku? na pewno nie ma róznicy?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość poli30
bo ty nie m,asz tego gotowac tylko zostawic we wrzątku

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
gotuje się do miękkości , a blanszuje to tylko jak pisałam wcześniej że albo przelać wrzącą wodą albo można potrzymać warzywa we wrzątku 2-5 minut, nie dłużej. Chodzi o to, żeby warzywa nie były surowe ale i nie ugotowane.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
czy ktos blnszowal pieczarki ? ? ? kurde troche strach takie jeść

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wiśnióweczka
ja blanszowałam wiele razy pieczarki do sałatek

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
rób bez strachu, nie otrujesz się :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×