Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Grzybica

Polecane posty

Gość gość

czy grzybica pochwy lub jakies inne infekcje maja wplyw na zajscie w ciaze?

Gość gość
nie leczona na pewno

Gość listekjasiek
przy leczeniu infekcji czy to bakteryjnej czy grzybiczej trzeba wstrzymać się z seksem, tyle wiem bo takie miałam właśnie zalecenie od mojego lekarza czyli wtedy zajścia w ciążę nie planuj raczej. Nie wiem jak leki wpływają na ciążę, zwłaszcza I trymestr, musiałabyś przeczytać ulotki. A jeśli chodzi ci o to, że grzybica może uniemożliwić zajście w ciążę to raczej nie. Ja leczyłam się z grzybka właśnie przed samą ciążę i później już będąc w ciąży musiała brać probiotyk i pamiętam też, że smarowałam się provag żelem, w sumie to chyba właśnie ginekolog mi tak zalecił z tego co pamiętam.

Gość gość
w sensie że trudniej zajść w ciążę? raczej nie,chyba że jest to jakaś infekcja przewlekła, nawracająca albo choroba weneryczna.Problem jest w tym że jak zajdziesz w ciążę w czasie infekcji to będziesz musiała ją leczyć w ciąży- a w pierwszym trymestrze niewiele leków można stosować całkiem bezpiecznie i uwierz mi kosztuje to niemało stresu. Ja leczyłam w 2gim trymestrze bakterię która wyszła mi z wymazu-brałam sumamed przez 6 dni i provag-2 opakowania/20 dni/umierałam ze strachu czy zaszkodzi to dziecku czy nie.Lepiej wyleczyć się przed zajściem...

Gość gość
na pewno nie mozna tego zignorować - może prowadzić do niechcianych chorób i komplikacji. Ja osobiście staram się pracować na florą bakteryjną poprzez klasyczne jogurty, które uzupełniam probiotykiem: profemin Intima od Oleofarm. Uzupełnia dietę o nautralne pałeczki kwasu mlekowego, dzięki czemu zarówno pH jak i flora bakteryjna trzymają się w dobrych poziomach. No i higiena, wiadomo, że bez tego nawet najlepsze leki nie pomogą

Gość Dorota837
oj znam ten problem, sama musialam leczyc infekcje w ciazy, nie byo to przyjemne, gdyz kazdy lek moze zaszkodzic dziecku. a i tak nie przeszlo na stale, zaraz po ciazy gin przeprowadzil wypalanke, bo w ciazy to zabronione. no i problem minal, teraz tylko chodze na kontrolne wizyty, zeby w pore zwalczyc ewentualny powrot infekcji. a i tak gin powiedzial, ze w probiotykiem mam sie nie rozstawac. brac go, zdrowo sie odzywiac, higiene utrzymywac i bedzie dobrze. jak juz tak wymieniacie nazwy oprobiotykow, to ja moge polecic Profemin Intima. mysle ze te mld zywych kultur bakteri kw.mlekowego zawartych w tym leku chronia mnie na sto procent

Gość Akacjon
Każdą infekcję powinno się wyleczyć, nie leczone problemy intymne mogą doprowadzić do wielu powikłań. Ciąża to szczególny okres, gospodarka hormonalna zostaje zaburzona i kobieta jest bardziej podatna na infekcje, wiem to ponieważ moja siostra w ciąży miała takie problemy. Dlatego jak tylko dowiedziałam się że jestem w ciąży zaczęłam zażywać provag, dzięki niemu nie miałam problemów z układem moczowym czy płciowym. Jeżeli masz infekcje to wybierz się do ginekologa, warto takie problemy konsultować z lekarzem.

Gość gość
Grzybica często zdarza się w ciąży, nie ma co panikować, ginekolog zaleci odpowiednie leczenie, warto zabezpieczyć się przed infekcjami stosując np. provag żel, zawiera on kwas mlekowy oraz nadtlenek wodoru dzięki czemu pomaga w utrzymaniu właściwego pH pochwy. Ja tak postępuje i nie mam żadnych problemów.

Gość gość
dziewczyny jak stosujecie provag żel-codziennie czy np.tylko po miesiączce????

Gość gość
stosowałam az do wyleczenia.To musi stosować też partner,aby cię od nowa nie zarażać.

Gość magdalena777
nei ma cosie przejmowac za duzo w ciazy, lekarz sie dobrze pacjentka zaopiekuje, trzeba tylko stosowac sie do jego zalecen. ja uzywam swoich probiotykow co dzien, zapobiegawczo

Gość gośćinnie
a czesto i w duzym stopniu pojawiaja sie te infekcje? podczas ciazy lekarz moze przepisac tylko leki i to tez te lagodniejsze zeby nie wplynelo to na plod. (tak jak pisza dziewczyny powyzej) upomnij sie po porodzie zeby zwalczyc to czyms innnym niz lekami, np wypalanka lub inne zabiegi i wez sie za siebie pozadnie, zeby infekcje nie wrocily, smaruj sie od czasu do czas mascia, np. ziaji oraz bierz probiotyki z paleczkami kwasu mlekowego, np. Profemin Intima alo cokolwiek innego, co bedzie dostepne w aptece