Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy pogoda ma wpływ na wygląd skóry przy AZS pytajnik

Polecane posty

Gość gość

czy zaobserwowałyście u waszych dzieci, że wygląd ich skóry się pogarsza jak jest zimo, pada deszcz, a wyglada lepiej latem?

Gość gość
zdecydowanie tak, dlatego zimą chodzę na solarium i dzięki temu mam lepszą skórę, polecam 2minut co 3-4dni

Gość gość
dziękuję za odpowiedź, ale z rocznym dzieckiem raczej nie pójdę na solarium :)

Gość gość
ja mam azs i od kwietnia do listopada nie mam żadnych problemów, zaczynają się dopiero przy mrozach

Gość gość
Tak. Promienie słoneczne są dobre dla skóry przy AZS. Czytałam o tym, że dobrze jest wystawiac dziecko na sloneczko bez ubrania i trzymac rączki, zeby sie nie drapało i tak sobie zasypiało. Promienie sloneczne mają znaczący wpływ w leczeniu choroby. Oprócz tego odpowiednie odżywianie - brak mleka, sera, i innych wyrobów nabiałowych, nie dawac surowych warzyw i owoców, zadnych cytrusów mi. bananów. itd, ale Ty pewnie już to wiesz.

Gość gość
rozumiem cię że z roczniakiem nie pójdziesz na solarium ale ja mam i dziecko z azs i sama mam skórę z azs :) polecam też kremy lipikar, drogie ale skuteczne, niestety słońca kupić się nie da a szkoda, ale i na to są sposoby jak masz nieco kasy :)

Gość gość
zimą jest znacznie gorzej

Gość gość
jeśli chodzi o dietę to w moim przypadku nie zauważyłam by nabiał podrażniał, cytrusy owszem, to samo nadmiar kawy czy alkohol, ale nabiał na pewno nie, u dziecka po narodzinach odstawiłam wszystko co mleczne bo wmawiano mi że to uczulenie na mleko itd.. guzik prawda bez mleka również miał plamy z azs identyczne jak z mlekiem, po 2mcach wróciłam do nabiału

Gość gość
No cóż.... ja mam inne informacje. Ale każdy robi jak uważa. Pamietaj też że mleko i nabiał zakwaszają organizm i wychladzają go bardzo mocno co powoduje do zaśluzowania organizmu i wtedy pojawiaja się choroby, alergie itp. No ale Ty pewnie to już wiesz...