Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

po jakim czasie od wyłyzeczkowania macica wraca do normy pytanie

Polecane posty

Gość gość

miałam zabieg 1,5 tygodnia temu :( to był 12tc. Cały czas plamię. Po jakim czasie endometrium się odbuduje i macica obkurczy?

Gość gość
ja jestem w 12 tc, myślałam że poronienie sie nie zdarza na tym etapie tak często a tu słyszę że co rusz jakaś dziewczyna roni w 12 czy 14 tygodniu :-( dzis mam usg prenatalne. Współczuję, ja poroniłam w 6 tc a 3 m-ce po tym juz byłam w ciąży, zaszłam bezproblemowo i donosiłam tę drugą ciążę. Ale u Ciebie macica była już większa i ciąża bardziej zaawansowana, myśle że nie dłużej niż te 3 miesiące.

Gość gość
a plamiłam praktycznie tylko tyle ile byłam w szpitalu, chyba 2 dni po zabiegu. U mnie zabieg chyba był niepotrzebnie wykonany, bo miałam bardzo duże krwawienie przed łyżeczkowaniem, były skrzepy itp a przed zabiegiem nie zrobili usg a krwawienie miało sie ku końcowi. W tej następnej ciąży miałam łożysk oprzodujące podobno występuje po łyżeczkowaniu macicy, bo struktura błony śluzowej nie jest taka jak przedtem.

Gość gość
macica była większa, ale ciaża w sumie obumarła wcześniej, a ja dowiedziałam się na koniec 12tc. Do USG byłam przekonana, ze wszystko jest ok :-( Mam zamiar po drugiej miesiaczce zacząć ponowne starania. mam nadzieję, ze z macica będzie już ok

Gość gość
Ja straciłam ciążę w 18 tc i musiałam czekać minimum pól roku. Tyle odczekałam i w pierwszym cyklu starań się udało. Powinnaś zapytać lekarza, nie warto się spieszyć, bo potem macica możę "nie wytrzymać". Moim zdaniem 3 miesiące to takie minimum.

Gość gość
lekarz, który wykonywał zabieg powiedział, że 2-3 miesiace mamy sie wstrzymać. A mojego prowadzącego nie pytałam jeszcze

Gość gość
czyli miałaś zatrzymane poronienie. Powinnaś odczekać, bo wiesz, jeśli przez zbyt wczesne zajście będą problemy to do siebie będziesz miała pretensje, lepiej poczekać o ten miesiąc dłużej. Ile masz lat? To była pierwsza ciąża?

Gość gość
29 lat, pierwsza ciąża. moja siostra miała tak samo. po 3 miesiącach była juz w ciazy i donosiła

Gość karlab
Mój groszek obumarł w 7 tc a dowiedziałam się o tym dopiero w 12 tc, do tego czasu wydawało mi się wszystko ok. Mam straszną traume to miało być nasze pierwsze, wymarzone. Zabieg miałam raptem przedwczoraj i cały czas myślę o tym. Lekarz kazał mi czekać aż pół roku ale czy to naprawdę konieczne?

Gość gość
Ja miałam zabieg miesiąc temu. Krwawilam tylko w dzień zabiegu. A co do następnej ciąży to lekarz który robił mi zabieg powiedział ze po pierwszej @ będziemy mogli się starać. Tak wiec czekam na @ i na wizytę kontrolną .