Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

cysta na jajniku

Polecane posty

Gość gość

mam cyste 6 cm. w prawym jajniku. czy ona się wchłonie? czy antykoncepcyje ? bo moj ginekolog nie chciala informacji udzielic zadnych smutas.gif dziewczyny, jeśli któraś z was miała to podzielcie sie historia smutas.gif mam 16 lat dopiero

Gość gość
może pęcherzyk nie pęknąl? nie martw się na zapas, musisz ją kontrolować co miesiąc i sprawdzać czy się pomniejsza. Jeżeli tak, bez obaw...a jak lekarz buc nie chcial Ci nic powiedzieć zmien na innego, bo masz prawo wiedzieć, czy coś jest nie tak zwlaszcza w tak mlodym wieku.

Gość gość
właśnie on coś wspominałl, żę to może być niepekniety pecherzyk. planuje wlasnie pojsc do innego tylko ze do naprawde dobrego ginekologa u nas sie czeka kilka tygodni a u niego idziesz o 11 do rejestracji a o 11:15 juz u lekarza jestes :( a czy to normalne, przy takiej wielkści, że mam brzuch taki jak przy 2/3 misiacu ciazy wilekoscia, taki jakby napuchniety? dzieki za wszystkie odp :)

Gość gość
ja miałam taką torbiel jak miałam 20 lat. Nie martw się :) U mnie lekarz zlecił usunięcie operacyjne - laparoskopię. Teraz jestem po 30 stce. Mam dziecko, a guz nigdy więcej się nie pojawił.

Gość gość
napuchniety brzuch wcale nie musi o tym swiadczyc, moze masz po prostu zvyt duzo gazow w jelitach...Samam mialam taką cyste, ktora okzala sie nie peknietym pecherzykiem i sam sie wchlonal. wiec moze dla spokoju idz prywatnie?

Gość gość
dzięki dziewczyny za wasze słowa :) dzisiaj ide do innego ginekologa, mam nadzieje ze on coś poradzi :)

Gość gość
Nie martw się na zapas. Najlepiej niech mama z Tobą pójdzie, albo starsza siostra, kuzynka. Zawsze wtedy inaczej lekarz rozmawia. Moze zleci leczenie hormonalne, albo laparoskopię. Zawsze lepiej też u różnych lekarzy sprawdzić czy diagnoza się potwierdzi.

Gość gość
czy to możliwe ze ta cysta pekla i sie wchlonela tak ze tego nawet nie poczulam? bo dziaiaj lekarz rodzinny robil mi usg i stwierdzil ze "znikla"

Gość gość
Wchłonęła się. O pęknięciu byś raczej wiedziała.