Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość madzia0207

boje się że urodzę przedwcześnie

Polecane posty

Gość madzia0207

Hej. Jestem obecnie na początku 32 tygodnia ciąży i od kilku dni mam częste skurcze, w zasadzie w ciągu całego dnia, brzuch twardnieje na chwile i przechodzi. Dzisiaj w nocy obudziłam się z okropnym bólem miednicy, a cały dzień odczuwam kłucie w pochwie. Od tygodnia zauważam dużo białej wydzieliny z pochwy, a moja pochwa jest jakby obrzmiała. Poza tym czasem jest mi niedobrze, a od 5 miesiąca nie miałam nudności. Cała ciąża przebiega bez problemów, na ostatniej wizycie pani doktor powiedziała że szyjka bez zmian, to było 3 tyg temu. Boje sie że mogę urodzić duzo wcześniej. Czy któraś z Was miała w tych tygodniach ciąży takie problemy?

Gość madzia0207
Sory to miało być do innego tematu:)

Gość gość
Ja jestem w 31 tug od 10 tyg leże skraca mi się szyjka.bóle brzucha mam często, od miesiąca boli mnie miednica ze przekrecic się a nawet chodzić to bol okropny nie mówiąc o ubraniu skarpetek mega wyczyn.w pochwie tez mnie kluje. I tosa właśnie objawy skracania szyki. Bylas 3 tyg temu od tego czadu moglasie skrocic. Mi w ciagu tygodnia 4.5 cm zostal 1.5 cm i jest 13 mm na dzien dzisiwjszy. A masz leki na skurcze? One rowniez powodyja skracanie szyjki

Gość madzia0207
Nie nic nie mam, żadnych leków, ostatnio lekarka powiedziała że szyjka całkowicie bez zmian, jutro mam wizytę to się dowiem, ogólnie ja się dobrze czuje, tylko te skurcze częste mnie martwią i kłucie. Kurcze a co oznacza to skręcanie szyjki, to bardzo groźne?

Gość gość
no tak bo jak szyjka calkiem sie skroci i zacznie rozwierac to bedzie porod, a u ciebie za wczesnie na niego! przejdz sie jak najszybciej do lekarza niech cie zbada i da leki.

Gość gość
Skracanie szyjki powoduje rozwieranie co prowadzi do porodu, jeśli skraca się przez sdkurcze koniecznie trzeba leki np fenoterol i leczenie. Jesli skróci się poniżej cm jest to juz zagrożone porodem i musisz być w szpitalu. Ja tez dobrze sieczulam a w ciagu tyg 3 cm sie skrocila. Tylko dzieki lekom udaje mi siue ja utrzymac,choc wiem ze czeka mnie szpital za niedflugi