Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zwolnienie lekarskie a termin porodu

Polecane posty

Gość gość

dzisiaj mija wyznaczony termin porodu i do dzisiaj mam zwolnienie. mam się stawić dzisiaj w szpitalu, ale raczej wątpliwym jest aby mnie tam zostawili, więc pewnie też i zwolnienia mi nie wystawią. mam latać po internistach? którzy również mogą robić problemy?

Gość mmmm25
jak w szpitalu ci nie dadzą chorobowego to odżałuj tą stówkę i idź do jakiego kolwiek ginekologa po samo zwolnienie

ja na Twoim miejscu skontaktowała bym się z lekarzem prowadzącym on na pewno doradzi Ci co zrobic w takiej sytuacji

Gość gość
On już mi powiedział, że nie może wystawić więcej zwolnień niż do dnia terminu porodu :/ przecież mało kobiet rodzi w wyznaczonym terminie, a z tego co czytam szpital nie ma obowiązku wystawiania dalszego zwolnienia, chyba że mnie hospitalizują w co wątpię.

Gość gość
A ty na budowie pracujesz, ze do pracy wrocic nie mozesz? I tak zapewne wrocisz na kilka dni albo nawet I nie.

Gość gość
Nie nie pracuję na budowie, nie czuję potrzeby wracania na dwa czy trzy dni do pracy :-o

w takim razie jak będziesz w szpitalu porozmawiaj z lekarzem który Cie przyjmie i tam na pewno wypisza ci zwolnienie chociaz na tydzien no chyba że tam zostaniesz do rozwiązania

Gość gość
Nie czuje potrzeby : D nikt nie bedzie nadstawial karku bo ty nie czujesz potrzeby. Zle sie czujesz to idz do rodzinnego po zwolnienie.albo domagaj sie pozostania w szpitalu. W koncu to juz termin.

Gość gość
Ale po kiego mam zajmować miejsce, jak nic się nie dzieje :D Wszystkie od pierwszej wizyty siedzą na l4, a mnie tu umoralniają, ubaw po pachy z wami 🖐️

Gość gość
No to albo L4 załatwisz sobie albo weźmiesz juz macierzyński.

Gość hch
ja miałam wystawione ostatnie zwolnienie 7 dni po terminie tz miałam termin na 25,09,2013 zwolnienie dostałam do 2,10,2013 ale urodziłam w terminie . z synem 6 lat temu miałam do dnia terminu 16,09,2007 urodziłam 19 od dnia terminu naliczane jest juz macierzynskie. nie musisz wracac do pracy po prostu będziesz już korzystać z urlopu macierzyńskiego możesz z niego skorzystać dwa tygodnie przed planowaną data porodu.

Gość gość
Jak sie nic nie dzieje I ci tak wesolo to wroc do pracy.