Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

4 miesiące i już siedzi

Polecane posty

Gość gość
ale kto przed kim się chwali? Przecież piszę, że on sam się podnosi i siada. Jeszcze raz piszę SAM!!!!! robi tak już ze 3 tyg. a raz go posadziłam ja, bo chciałam sprawdzić czy usiedzi czy wpadnie. To było RAZ. a w każdy dzień takich samodzielnych prób ma ok 4x SAMODZIELNYCH.

Gość gość
Powiem ci tak,moj ma niecale 8 miesiecy i dzis usiadl sam z plaskiego, podciagnal sie za szczebelki lozeczka chyba,bo jak weszlam to siedzial i sie smial. I nie sadzam nadal,bo wiem,ze to za wczesnie. Posiedzi troche i sie przewraca,jeszcze sie garbi mimo,ze na rekach trzemam jedna reka i plecy proste. Na kolanach tez prosto siedzi. Ale uwazam,ze do posadzenia i zabawy na siedzaco musi jeszcze dojrzec. Mi sie nie spieszy, jeszcze dupsko od siedzenia zdazy go nabolec:P co wy macie sie z tympospiechen do wszystkiego.

Gość gość
Dlatego nie pytam czy sadzać go na siłę, bo ja już chcę żeby siedział. Tylko pytam czy mu pozwolić na te samodzielne próby. SAMODZIELNE.

Gość gość
śpieszy to się raczej mojemu dziecku a nie mi :P

Gość gość
Przeciez nie przywiazesz go:) pozwalac na proby jak najbardziej i nie sadzac samego. Jak usiadzie to odwrocic uwage,przekrecic na brzuszek za zabawka itp.

Gość gość
Jeżeli mięśnie dziecka są gotowe to dziecko samodzielnie (!!!) może zrobic co chce!

Gość gość
Tyle,że żadne dziecko nie siada na początku z pozycji leżącej na plecach przez podciągnięcie się do przodu-bo mięśnie brzucha są na tyle silne dopiero ok. 18 miesiąca życia - małe dziecko początkowo siada z pozycji bocznej czyli z raczkowania układa pupę na bok i siada - i na coś takiego gotowe jest dziecko umiejące utrzymać się w pozycji czworaczej czyli koło 7 miesiąca (różnie oczywiście) . Nie wierzę,że czteromiesięczne niemowlę jest w stanie z pozycji na plecach podnieść się do siedzenia - no chyba,ze ten klin, który wsadzasz jest naprawdę bardzo wysoki. A jeśli faktycznie Twoje dziecko się tak podnosi to to nie jest normalne i raczej ma problem ze wzmożonym napięciem mięśniowym i wymaga zbadania przez specjalistę...

Gość gość
dziecko nie ma objawów wzmożonego napięcia mięśniowego. A ten klin, no jet troszkę grubszy od standardowego. dziecko jest w pozycji półleżącej,

Gość gość
Nóż się w kieszeni otwiera, skąd się biorą takie PSEUDOMATKI? Wpadłaś w gimnazjum czy co? Niemowle w pozycji półleżącej?????????

Gość gość
o matko, ale sie czepiacie, no nie siedzi , tylko ma grubszy klin pod główką, twardy. nie lezy zgięty w pół na poduchach

Gość gość
dziecko ulewa, musi miec wyzej

Gość gość
up

Gość gość
up

Gość gość
on nie siada,ratunko skoro go kladziesz na półleżaco to naprawde szok! a nie chodzi przypadkiem??? powiedz o tym lekarzowi to cie tak op...li ze az ci w buty pójdzie jak sam sie przewroci i siadzie z pozycji leżacej tzn ze jest ok ale nie teraz!