Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zlamanapydka

dretwiene mrowienie palcow u rak a zastrzykI I zlamana noga

Polecane posty

Gość zlamanapydka

Witam..Obecnie mam zlamana noge, jest ona w gipsie z czym wiaza sie zastrzyki przeciw zakrzepowe. jest to fragamin 5000, biore go juz 3 tyg.. Wczoraj bylam na spacerze dosyc dlugim, oczywiscie o kulach.. Pod koniec spaceru zdretwialy mi dwa palce prawej reki (maly I serdeczny) I do tej pory dalej je slabo czuje, ruszam nimi normalnie ale gdy czegos dotykam to slabo to czuje.. Nie mam pojecia czym to jest spowodowane.. Moze mial ktos taka sytuacje? Dodaje ze nie powinnam miec zaburzen krazenia ani zakrzepow z racji zastrzykow

Gość gość
Spowodowane jest to długotrwałym zaciskaniu dłoni na uchwycie kuli.

Gość zlamanapydka
Ale tak dlugo sie utrzymuje?

Gość zlamanapydka
Hmm tak nagle?

Gość gość
Takie mrowienie i słabe czucie może trwać nawet kilka dni, jeśli nie minie możliwe początki choroby stawów i blokowanie normalnego przepływu krwi w ręce.

Gość zlamanapydka
Ale szczerze powedziawszy nie powinnam miec problemow z krwia bo mam zastrzyki

Gość gość
Bierzesz zastrzyki przeciw-zakrzepowe,a one mają tylko zabezpieczyć przed powstaniem zatorów w żyłach,jeśli choroba stawów była uśpiona tzn. nie odczuwałaś dolegliwości, mogła się przez tą niedyspozycję związaną ze złamaniem uaktywnić. Możliwe także że zastrzyki mają takie skutki,porozmawiaj z lekarzem gdy będziesz na kontroli.

Gość zlamanapydka
Kontroli juz nie mam, mam tylko wizyte koncowa ze zdjeciem czy juz mi sie zrosla kosc.. 18 listopada dopiero ide..

Gość gość
Wszystko będzie dobrze,czytając ten przekaz ode mnie ,wyciągnij ręce przed siebie,dłonie skieruj do góry, ja pomagam wracać Tobie do zdrowia.

Gość zlamanapydka
Dziekuje za pomoc :D

Gość zlamanapydka
Moze ktos jeszcze pomoze? Mrowienie dalej nie ustapilo..

Gość zlamanapydka
Nie wiem co robic..

Gość gość
Ja tez mam to samo ,złamana noga ,kolano i w nocy kciuk i wskazujacy drętwieją,tez sie martwie.Ponoc to od kregosłupa,na kulach to duze obciążenie i uciski nerwów są

mam to samo, zlamana kostka boczna i tylna, zalozona szyna gipsowa 2 tygodnie temu + Fraxiparine przeciwzakrzepowo + kule .. od paru dni powoli trace czucie w palcach lewej ręki, malym i serdecznym i jest coraz gorzej. palce nie chca sie wyprostowac. do tego mam lekko sine palce w tej zlamanej nodze. dzisiaj mialam kontrole i powiedziano mi, ze to nic, palce u ręki to od ucisku kul a u nogi lekarz recznie lekko poluzowal szyne. nastepna wizyta za 4 tygodnie do sciagniecia gipsu. niepokoje sie tym zanikiem czucia w palcach u reki. prosze dac znac czy to normalne?