Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kobieta19

czy ktoś słyszał o antybiotyku dalacin c

Polecane posty

byłam dziś u dentystki i ona mi powiedziała, że w zębie jest stan zapalny, który trzeba zwalczyć antybiotykiem a później ząb idzie do usunięcia. czy znieczulenie bardzo boli? i czy znieczulenie po antybiotykach na pewno zadziała? przepisała mi dalacin c, czy ktoś o nim słyszał? bardzo proszę o pomoc.

dodam, że ząb bardzo mnie boli i chce się dowiedzieć, czy ten lek złagodzi ból i jeżeli tak to jak szybko. bardzo proszę o pomoc

Gość gość
Ja brałam ten antybiotyk gdy zapuchłam od zęba. Działa szybko i zwalcza stan zapalny do końca. Po 2-3 tabletkach ból powinien ustąpić(póki nie minie można się wspomóc paracetamolem). Jak skończysz antybiotyk idź spokojnie usunąć zęba.:) A znieczulenia się nie bój, nie ma czego.

dziękuję bardzo za pomoc. :) najbardziej właśnie bałam się tego znieczulenia i tego, czy na pewno nie będę później czuła usuwania zęba. :)

Gość gość
Laska, młoda jesteś więc wybierz antybiotyk, a potem udaj się do innego lekarza, który podejmie się leczenia zęba. Za młoda jesteś na wyrywanie, teraz dentyści potrafią beznadziejne przypadki wyleczyć.

Gość gość
każdy antybiotyk ma jakieś skutki uboczne ale jest małe prawdopodobieństwo wystąpienia tych groźnych.Najczęściej to jest biegunka i ból brzucha. Jak będziesz brała probiotyk to tego unikniesz-ja ostatnio przy antybiotyku brałam provag i wszystko było ok. Co do znieczulenia to wyrywanie zęba nie boli-zresztą chwilę po zastrzyku dentysta sprawdza-kłuje w dziąsło albo coś podobnego. W razie czego zawsze może przerwać wyrywanie i "dołożyć" znieczulenia.

Gość gość
miałam ten antybiotyk jak mi się zrobił ropny bąbel na dziąśle, miałam wtedy 10 lub 12 lat. pomógł, ale te piguły były takie wielkie, że zmusić mnie do połknięcia leku było nie lada wyzwaniem. do dzisiaj mam po nim uraz do dużych tabletek.

Gość gość
tak znam on działa na beztlenowce,ale lepsze jest srebro nanokoloidalne