Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy mogę podać 5 miesięcznemu dziecku brokuły

Polecane posty

Gość gość

Pytam, bo już mam ugotowaną i zmiksowaną dla mojej córki zupkę, z ziemniakiem, dynią a dzisiaj wprowdziłam brokuł. Czy dobrze zrobiłam? Wydawało mi się że mogę, tymczasem gdzieś na necie wyczytałam że dopiero po 6 miesiącu mogę. Piszcie, bo jeśli nie, to będę musiała na szybko co innego małej ugotować. Z góry dzięki za odpowiedzi!

Gość gość
mozesz dac jej sprobowac.

Gość gość
Moj dostal brokula jak skonczyl 5 miesiecy, po marchewce, dyni i ziemniaku. I uwielbia, wlasnie wchlonal cala miske zielonej papki. Po kalafiorze dostal natomiast 2 pryszczy, ktore mu wciaz nie zeszly, mimo ze minely 2 tygodnie (jakos wolno sie wchlaniaja).

Gość gość
Moze jeszcze dodam, ze sloiczki z brokulem sa po 4 miesiacu.

Gość gość
Dzięki dziewczyny. Dałam jej tą zupkę, zjadła wszystko :). Widać że jej smakowało. A i jeszcze znalazłam książkę jaką dostałam od Bobovity i było dokładnie napisane że właśnie takie warzywa jak marchewka, ziemniak, cukinia, dynia, groszek, brokuł i kalafior możemy zaczynać z nimi jako pierwszymi warzywami do wprowadzania stałych pokarmów ;).

Gość gość
moja ma 4,5 m-ca i je już zupę z brokułem. Je też z burakiem, bo uwielbia

Gość gość
dziewczyny skąd wy bierzecie tabele żywieniowe?! Brokuła wprowadza się po 4 miesiącu!

Gość gość
O rany... oczywiąście, że możesz... Moje dziecko jak miało 5 miesięcy to jadło ziemniaka, dynię, marchewkę, brokuła, kalafior, groszek, szpinak.. już nie pamiętam co... Nie czytaj tego, co w necie.. bo możesz znaleźć artykuły, gdzie będzie napisane np. że gluten wprowadza się w 10 miesiącu.. a jak Twoje dziecko ma 5 miesięcy, tzn. że zaczęło już 6.. więc powinno być danie z mięsem.. Co Wy się tak trzęsiecie nad tymi dziećmi.. Dawaj większośc gotowanych warzyw.. albo patrz co mają w składzie słoiczki i zapamiętaj.

Gość gość
ja dalam brokuly jak mial 5 miesiecy to pół nocy płakał i zrobił czarną kupę:( nie nie nie

Gość gość
Dawalam brokula po marchewce i ziemniaku. Bo akurat tak mialam. Uwielbial zupki z brokulem i mu sluzyl. Co do schematow to sie ich nie trzymam a wg.nich brokul jest od 6 bo przewiduje w 5 kazdy produkt na jeden tydzien,czyli najpierw marchewka tydzien,potem zimnaik tydzien i obserwacja potem dynia i tydz.obserwacji,jablko i tydz.obserwacji. ja krocej obserwowalam to raz a dwa,dyni nie mialam to dalam dopiero w 7 jak wyrosla w ogrodzie :P

Gość gość
mojemu dziecku juz dawalam dynie,marchew,ziemniaka,kalafiora,brokula,groszek,pietruszke i selera-ma skonczone 5 miesiecy.do tego indyk krolik i kurczak.biszkopty i chrupki kukurydziane,jablko,banana.

Gość gość
ja mojemu miesięcznemu dziecku podawałam już brokuł , kalafior i dynie

Gość gość
Moje drogie. Popieram opinie tych które nie polecają dostosowywania się do tabel żywnościowych. Moja córeczka w dniu ukończenia 4 msc-a życia zjadła pierwsze danie. Była to pomidorowka bez śmietany z ryżem na naturalnym wywarze. Spała po niej jak suseł. Pozdrawiam

Gość gośćolga
Popier!niczylo cię serio? Pomidorówkę ? Puk puk w głowę !!!! Mogło to się zakończyć rożnie .