Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dinaSlask

Gumy papierosy dla dzieci SKANDAL

Polecane posty

Gość dinaSlask

Gumy papierosy na sztuki dla dzieci istnieją od lat. I nie wzburzyłam się tak nigdy jak dziś wchodząc do piekarnii koło szkoły i przedszkola gdzie można kupić różne słodkości od drożdżówek po żelki tak moją uwagę przykuły pudełka przypominające Westy czerwone itp do wyboru do koloru z gumami papieroosami w środku! Co to ma być ja się pytam?! Już od małego zachęcają dzieci do palenia?? Może jeszcze niech wymyślą narkotyki lizaki albo żelkowe piwo! Czemu zagranicą takiego czegos nie ma a w Polsce jest przyzwolenie? Kiedys dziewczynki podkradały mamom buty na obcasie żeby poudawac dorosłe a teraz chcą im wcisnąc papierosy?. Firma produkujaca ten syf to Mada asweet. Gdzie mam to zgłosić?? Ludzie nie bądzmy obojętni. Razem cos mozemy zdzialac. Nie dawajmy przyzwolenia na demoralizowanie naszych dzieci. Juz wystarczy ze w TV jest duzo wulgarnosci i seksu. Ja mówię dość!

Gość dinaSlask
Mada Sweet - nazwa firmy. Nie wiem gdzie mozna wniesc jakąś skarge

Gość gość
Ej weź cały czas były nie chcesz nie kupuj wielka mi sprawa

Gość gość
Nie masz większych problemów co za durna baba :(

Gość gość
dobry pomysl dla doroslych probujacych rzucic palenie.

Gość gość
idiotka :D Wszyscy moi znajomi żarli te gumy w dzieciństwie a teraz prawie żaden z nich nie pali :D Myślisz, że jak dzieciaki pożują gumy owinięte w papier podobny do papierosa to od razu stwierdzą, że łooo ale super, w przyszłości będę palić, to takie fajne?

Gość dinaSlask
Ale oni poszli o krok dalej i produkują je w pudelkach przypominające paczke papierosów. I to jeszcze w sklepiku tuż przy szkole i przedszkolu gdzie dziennie sklep oblega tłum dzieci. Za mną stało 2 rodziców ktorzy rowniez byli w szoku. Spisalam z pudelka nazwe firmy. A potem jak szlam po dziecko do szkoly to pudelka z papierosami juz nie bylo. Czyzby sprzedawczyni bylo glupio ze taki badziew wzięla do sprzedazy?

Gość dinaSlask
To ciekawe skad tyle palaczy co? Gdyby papierosy nie byly tak promowane to malo osob by po nie sięgalo. A tak jest nacisk z kazdej strony i gowniarze z gimnazjum zaczynaja sie interesowac prawdziwymi papierosami. Tez kiedys kupowalam te gumy bedac dzieckiem i nie pale choc nieraz probowalam zacząć ale to nie dla mnie. Sex jest promowany z kazdej strony dlatego tyle samotnych matek bo maja zerowe pojecie o antykoncepcji. Wszedzie pokazują d**y na wierzchu i cycki wiec chca byc takie same. To samo sie tyczy papierosow. I nawet jak nie palicie to na pewno kiedys probowaliscie i nie kłamcie że nie

Gość dinaSlask
Moze niech dopuszcza jeszcze do sprzedazy cukrowe penisy to bedzie ok? Przeciez jak dziecko sobie poliże to nie znaczy zaraz że nie bedzie wkrótce chcialo wyprobowac prawdziwego wedlug waszego toku rozumowania

myślę, że nie powinniśmy popadać w paranoję. ja je pamiętam od wczesnych czasów swojego dzieciństwa, jadłam je i jakoś NIGDY nie miałam prawdziwego papierosa w ustach. na prawdę wiele zależy od wychowania

Gość gość
Cóż... bawiłam się tym z koleżankami w dzieciństwie i jakoś nie palę. Zanim były te gumy, robiło się udawane fajki z kredek/paluszków słonych. Dzieci naśladują dorosłych ale mają wyobraźnię więc nawet bez "akcesoriów" będą pewne zachowania powtarzać ;)

Gość dinaSlask
Robaki jedzą w wielu krajach przyrządzone na rozne sposoby bo maja wartosci odzywcze wiec uwazam że to ok. Co do wc uważam to za zabawną rzecz dla dziecka i kazdy wie ze kibel jest od srania. Tylko debil lizalby prawdziwy. A papierosy to kazdy wie do czego sluzą

Gość kosmiczna organizacja handlu
Idź ty pisowski downie w mocherze

Gość gość
:)to tego nie da sie wytlumaczyc w ogole chyba ale prawda 555 www.youtube.com/watch?v=2DUpkLLyS0Y

Gość Anialovesgames
Mam 14 lat. Te "papierosy" to jest tylko guma! Ludzie błagam jeśli wam przeszkadzają te gumy to wasza sprawa. Ja je kupuje np na święta w klasie albo na przedstawienia. Ludzie sprzedają krofelki, jem je od 4 roku życia i naprawdę mam to gdzieś kiedy ludzie mówią mi ze jest tam alkochol. I co z tego. Wy się lepiej martwcie żeby wasze dzieci nie paliły prawdziwych papierosów. A te gumowe są tylko po to aby dzieci myślały że są fajne