Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wysyp ciąż u was też pytajnik

Polecane posty

Gość gość

? Zauważyłam, że w tym roku bardzo dużo znajomych kobiet jest w ciąży bądź urodziło, ciągle słyszę: ta urodziła, ta zaciążyła, ta zaraz rodzi. Zresztą będąc na mieście widzę bardzo dużo kobiet w ciąży. Jakiś szalony ten rok, jak żaden inny, w waszym środowisku też tak jest? Od razu zaznaczę, że nie piszę tego złośliwie, fajnie, że rodzi się dużo dzieci.

Gość gość
Statystyki pokazują, że w tym roku urodzi się najmniej dzieci w ostatnich 20 latach, więc nie wiem skąd takie obserwacje. W pierwszym półroczu był znaczny spadek urodzeń.

Gość gość
nikt nie chcial zeby jego dziecko urodzilo sie w 2013, w Polsce dalej zabobon i sredniowiecze.

Gość gość
to są obserwacje ze środowiska, w którym się otaczam. Rozumiem, tak tylko pytam.

Gość gość
raczej po prostu jesteś w wieku rozrodczym ;) i stąd ciągle słyszysz, koleżanki, znajome, kuzynki, sąsiadki w podobnym wieku rodzą ;). ja też mam takie wrażenie, ze dużo urodziło i rodzi, bo właśnie ok.30 najwięcej teraz rodzi ;)

Gość gość
może macie rację, chociaż wiek tych kobiet w ciąży jest różnorodny, od 18 lat do prawie 40. To tylko widać u mnie taki szalony rok :).

Gość gość
He he dobre z tym rokiem 2013, ale mysle ze ta katastrofa demograficzna ma raczej ma zwiazek z sytuacja gospodarcza w kraju.

Gość gość
Ja też to zauważyłam wśród swoich znajomych, ale jestem pewna, że to kwestia rocznikowa

Gość gość
co chyba 20 lat jest spadek i dlatego. Autorko a niejestes lub nie chcesz byc w ciazy? bo ja mam manie-ciezarne otaczaja mnie same ciezarne-odkad dowiedzialam sie o ciazy, myslalam ze przejdzie jak urodze ale nie :)

Gość gość
głupoty. mój rocznik 2012-tez wiele koleżanek rodziło, około 80%koleżanek. po prostu te samo środowisko-razem studiowałysmy, szukałysmy pracy, a teraz razem siedzim na garze u ojców i mamy po pierwszym i ostatnim dziecku...

Gość gość
Nie znam statystyk, ale wokół mnie też "wysyp" i chodzi o wiek bo wśród.znajomych młodych mam rozpiętość wieku od 22 do 41....

Gość autorko czy
roczniki wyżu demograficznego urodzony ok. 80roku jest po prostu w wieku rozrodczym teraz, wśród moich koleżanek z liceum był absolutny wysyp ciąż po 29 roku życia i trwa, rodzimy na potęgę i zachodzimy w kolejne ciąże :-)

Gość gość
ja jestem w ciąży, moja koleżanka ma termin dzień po mnie i dookoła również same ciąże. Hehe na prawdę jakiś wysyp.

Gość gość
i dodam, że jesteśmy rocznik 90 wraz z koleżanką, a reszta to różnie, podobny wiek lub parę lat starsze