Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

olenka_22

Objawy ciąży

Polecane posty

Hej chciałabym wiedzieć jakie miałyście pierwsze objawy ciąży ;) Mnie od poniedziałku kłuje w lewym jajniku na przemian z prawym, takie dziwne klucie nigdy mi się nie zdarzyło, no i jestem rozdrazniona, płaczliwa i czepiam się o wszystko co też mnie zadziwia :O ze zrobieniem testu muszę poczekać do piątku (04.11) bo tego dnia mam dostać @... Dodam też że w pierwszej ciąży nie miałam tzw książkowych objawów ;) Pozdrawiam ;)

Gość gość
Hej Witaj..jestesmy w podobnej sytuacji ale tez z testem czekam do okresu :) Jak nigdy bola mnie jajniki,i troszkę boli całe podbrzusze czasami. Jeszcze mam parę innych objawow,ale niechcem sie nakręcac że to dziecko bedzie,. :P

Wiem coś o tym ;) też nie chcę się nakręcać, bo ostatnio się nakręcam a później przeżywam że to jednak nie było to :( Ale mimo wszystko mam nadzieje że teraz się udało ;)

Hej ;) Ja powinnam dostać okres tydzień temu jednak nie dostałam, myślałam ze to ciąża jednak stwierdziłam ze się nakręcam. Wczoraj podczas pracy zemdlałam i gdy byłam w szpitalu okazało się ze mam podejrzenie kolki nerkowej.. Ostatniego czasu czuje się dość przemęczona i senna do tego wcinam za pięciu ;D jutro zrobię test bo niewiem czy to ciąża czy przez tą nerkę te dziwne objawy ;) A wy jak myślicie ? ;)

Gość gość
Malutka a w szpitalu nie mówiłaś o swoich podejrzeniach,że jesteś w ciąży? Nie robili Ci usg?

W kazdym bądz razie trzymam kciuki za pozytywny test ;) W pierwszej ciąży miałam identyczne objawy jak Ty. sennosć i zachcianki niewiadomo na co . Dzis moja"zachcianka" i "zmęczenie" ma 2 latka :) Ten gość wyzej to też ja.

Hej :) dzisiaj robiłam test ( bo przecież nie wytrzymalabym do przyszłego piątku) iii JESTEM W CIĄŻY :) A jeżeli chodzi o zachcianki to w pierwszej ciąży były one pierwszym objawem ;) Trzymam kciuki za wszystkie kobitki, które starają się o dzidziusia ;)

Gość gość
Hej mama pytanie miesiączkę powinnam dostać 24 do tej pory nie dostałam a miałam wszystkie objawy tak jak bym miała dostać tylko mam brązowy śluz i 3dni temu miałam takie kropki krwi a od 2dni taki brązowy śluz a zrobiłam we wtorek test i wyszedł negatywny nie wiem co mam myśleć bo czytałam właśnie dużo o ciąży pozamacicznej i nie wiem co mam robić i czy się bać tymi moimi dolegliwościami czy co była bym bardzo wdzięczna jak by mi ktoś coś podpowiedzcie lub doradził

Gość gość
a gdy dostałam okres? I zaczełam brac tabletki antykocepcyjne. Mogę być w ciąży? Trochę się martwię. Bo jak na razie nie planuję. :(

Jeżeli chodzi o brązowe plamienia to najlepiej jakbys poszła do gina ;) możesz zrobić też betę i bedzies miała 100% pewność czy jesteś w ciąży ;) A jeżeli chodzi o tabletki anty, to istnieje możliwość ciąży... Ja dwa lata temu przy tabletkach anty zaszłam w ciążę i nie wiedziałam o tym puki nie zaczął mnie strasznie brzuch bolec i zaczęłam krwawić. Wylądowałam u lekarza i okazało się ze poronilam i był to 12 tydzien...

Hej właśnie nic nie mówiłam o swoich podejrzeniach.. dziś mija 9 dni gdzie nie mam okresu.. Wczoraj wymiotywałam i od tego czasu jest mi wciąż niedobrze, brzuch mnie strasznie boli, mam wzdęcia i nie mam na nic ochoty cały dzień bym spala.. Na razie nie robię testu bo chłopak stwierdził ze może mi się spózniac przez zapalenie pęcherza które już ustąpiło. Nie mam pojęcia co mam robic;(

Gość gość
malutka nie przesadzaj, test kosztuje 7 zł. 9 dni ci się @ spóźnia i nie wiesz co masz robić :?

Gość gość
ja mialam mdlosci,bardzo żółty wrecz pastelowy mocz,senna ,zapalenie pecherza i ból podbrzusza..a piersi miałam nabrzmiałe-wtedy dowiedziałam sie ze to 5 tydzien ciąży a na tesćie dwie mocne czerwone krechy

Gość suwalka
A mnie wiecznie boli prawy jajnk i kuje jak na miesiaczke. Dzis powinam dostac a nie ma. Tak bardxo bym sie cieszyla z bobasa

Postanowilam ze kupie test bo jak sie okaże że to ciąża a ja pale i jem byle co to moge zaszkodzic dziecku... Jak co to dam wam znac jaki jest wynik.

Gość suwalka
2 dzien bez @ zaczynam sie nakrecac

Gość chce być mama
Dołacze sie, @ miała przyjść 1.11 i jak na razie cisza. Od 1 lekko pobolewa od czasu do czasu podbrzusze. Do tego ból piersi ale trochę inny niż na okres bo bolą tylko sutki nie całe piersi. Rozdrażnienie, senność, zmiany nastrojów. Nie chce sobie robić nadziei i niewiem juz co myśleć

Hej zrobiłam test i nawet nie mineła minuta a na tescie pojawily sie dwie mocno czerwone krechy.. Jestem w szoku niewiem co teraz bedzie mam nadzieje ze sie to jakos ulozy ..

Malutka-gratuluję :) Czyli będziesz lipcówką 2014 :)albo czerwówką

Gość gość
gratuluję!! u mnie pierwszym objawem było ogólne zmęczenie i bolesne piersi, później mleczne upławy-zaczęłam wtedy stosować lactovaginal i kwas foliowy bo zaczynałam coś podejrzewać.Reszta objawów, czyli mdłości,wymioty przyszły po tescie w dniu spodziewanej miesiączki.Przy drugiej ciąży scenariusz był niemal taki sam.

Gość gość
witam;) u mnie pierwszym objawem kiedy jeszcze nie wiedzialam o ciazy (mniej wiecej byl to 3tydzien) byl bardzo gesty bialy sluz. Gestszy niz w dni nieplodne. Nie przyszlo mi do glowy, ze to ciaza. Dopiero kiedy sluz nie mijal a piersi zaczely bolec ale to nie byl bol jak na okres, bolaly tylko troche i nie byly nabrzmiale ale bolaly caly czas. i tak po 4tyg od ostatniej miesiaczki zrobilam test i od razu wyszly dwie kreski z czego jedna byla blada test robilam co dwa dni ale dopiero po kolejnym tygodniu obie krechy byly wyrazne;)

Gość gość
A ja bylam chora! Mialam niby grype i problemy trawienne. Nawet mi nie przyszlo do głowy ze w ciąży jestem. Teraz codziennie mam uderzenie goraca na przemian z zimna trzesawka.Gin powiewzial ze to jest dobry znak, ale niestety musze w domu siedziec.Nie moge w takim stanie moja prace wykonywac.Czuje sie okropnie!

W poniedzialek mam umuwionego ginekologa ale boli mnie brzuch niewiem czy cos zle sie tam dzieje czy co... Boje sie ze moge poronic. Wszystko mnie irytuje nawet dzis obrazilam sie na caly swiat ze pada deszcz ;(

Dawno mnie nie było ;) w środę bylam u gin i jak na razie nie widać nic oprócz pęcherzyka ;) moje endometrium ma 11 mm ;) czuje się ok :) a jak tam u was ?

Gość beata22222222
Hej dziewczynki ja tez sie stram o dzidziusia dzis moj 18 dc i od momemrntu owulacji medzy 10- 14 dc ciagle bobolewa mnie podbrzusze tak lekko jeszcze tak nie mialam do tego dzis pojawilo sie strasznie duzo sluzu jest taki mleczny momentami bialy mocno na testowanie za wszenie ale czy moze to byc zwiastun ciazy? dodam ze stram sie 3 cykl z lekiem clostybegyt

Hej Beata ;) być może to jest TO ;) ja też mam mleczny śluz, i też miałam takie dziwne pobolewania i kłucie ;) wizytę u gin mam za tydzień, bo na ostatniej wizycie nic nie widział... I trochę się stresuje, bo w terminie miesiączki miałam jakby okres bo to wyglądało jak zabarwiony śluz, na drugi dzien rano trochę czystej jasnej krwi o dziwo bez skrzepow ( u mnie przy @ skrzepy są zawsze wielkie) pozniej dwa dni takie brązowe plamki ... Nie wiem co o tym myśleć?? Trochę się boje, ale w piątek do gin to staram się nie panikować