Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pampersy przemakają

Polecane posty

Gość gość

Doradźcie mi coś, bo już nie wiem co robić. moje 5-miesięczne dziecko co rano budzi się mokre. Albo prawy, albo lewy bok zalane. Zmieniałam pampersy, żeby sprawdzić czy każdy przemoknie. Dada, pampersy, hugisy przemakają. Używam trójek, ale zakładałam nawet czwórki, bo myślałam, że będą bardziej chłonne. Nic z tego. Dodam, że pampersa na noc zakładam ok godz 19, a budzi się ok.6.30.

Gość gość
no pewnie dlatego że za duże zakładasz i bokiem leci .

Gość gość
Ale ja normalnie używam trójek i one przemakają, nie są za duże.

Gość gość
Może krzywo zapinasz? Albo dziecko Poprostu dużo sika i potrzebuje zmiany pieluchy w nocy? No nie wiem, używalam różnych pieluch- pampers, dada, huggies, jakies kauflandowskie i nigdy nie przeciekła. Jedynie raz ale to dlatego że córka sie jpdagja przy przebieraniu i źle zapiełam.

Gość gość
dobrze zapinam na stówe. a dziecko dużo sika, bo pampers jest bardzo nabity. A myślicie że pampersy sleep&play są bardziej chłonne?

Gość gość
U mnie 5 miesięczny syn też ma 3-ki i wszystko jest ok (również pampersy), a wywijasz te "falbanki" dokładnie wokół każdej nóżki dziecka? a może za bardzo je podciągasz do góry z przodu i z tyłu jest za mało? no i jeszcze kwestia czy chłopiec czy dziewczynka, bo może mu siusiaka do góry niechcący i sika jakby w górę pieluszki a nie w dół? No albo faktycznie nie ten rozmiar pieluszki, albo za mała albo za duża.

Gość gość
A nie chciałabym przebierać w nocy bo dziecko się wtedy rozbudza :(

Gość gość
dużo sika bo dużo pije ,to dawaj mniej picia na noc a slepp są do bani lepsze active mojemu nie przeciekają , ale przecież są też inne pieluchy te z lidla takie cienkie są dobre raz miałam paczkę i okazały się super .

Gość gość
on je w nocy co 2,5-3 godz. więc dlatego sika dużo

Gość gość
więc przed jedzeniem w nocy ,musisz przebrać pieluchę nie ma wyjścia .

Gość autorko czy
Twoje dziecko je w nocy co 2.5-3h? No to chyba trzeba je przewijać za każdym razem, a nie szukać pieluch, które tyle moczu wchłoną. xx Sleep and play sa najgorszymi pampersami, do kitu.

Gość gość
no je tak często, niestety :( poczytałam trochę o active baby, rzeczywiście są dobre, wypróbuję i zobaczę

Gość gość
To po co tyle dzieciaka poisz.Nie daj mu pic przez caly dzien to sie suche obudzi.Glupie te matki jak but.

Gość autorko czy
aż się zdziwiłam, że można nie przewinąć w nocy dziecka, które je. Ja za każdym razem, jeśli mały się przebudzi, to zaczynam od sprawdzenia i ewentualnej zmiany pieluchy. Przecież taki malec jak je, to od razu sika. My w nocy korzystamy właśnie a zielonych (active baby) lub białych (premium care) i jeśli dziecko się budzi i czuję, że pielucha napuchnięta, to zmieniam. Jeśli syn się w nocy nie budzi, to nawet jeśli sobie przez sen posikuje, to pielucha wytrzymuje te 10 godzin no i wiadomo, że wtedy nie zmieniam.

Gość gość
Chyba żadna pielucha nie wytrzyma tyle godzin. Skoro dziecko budzi się do jedzenia, to nie możesz zmienić tego pampersa zanim butelkę podasz?

Gość gość
w czym problem wstać w nocy i delikatnie zmienić pampersa ???? jaka ciemnota

Gość gość
W nocy trzeba zmienić pieluchę. Za dnia się zmienia więc nie widać przereklamowania pieluch ale jak dziecko dużo posikuje nocą i nie zmieni się pieluchy to może przelecieć. Mnie się to w sumie nie zdarzyło ale u nas raz w nocy miała zmieniane.

Gość gość
będę musiała tak zrobić, trudno, chociaż dziecko do jedzenia się nie wybudza całkiem, jest w takim półśnie. a jak go przebieram, to oczy otwarte i już się śmieje do mnie.