niunia0477 0 Napisano Październik 31, 2013 witam.chcę wyjechac razem z dziecmi do holandii,pracowalam tam 3 lata i mam zapewnioną prace,ale niewiem jak to jest z dowodem ,poniewaz w Polsce mamy tylko adres tymczasowy ,więc jesli wyjedziemy to nasze dowody osobiste beda wazne tylko przez 3 miesiące ,niewiem co robic . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Październik 31, 2013 Wyrobic paszporty,idiotko. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Październik 31, 2013 a jak dzieci mają wyjechać nie mając paszportu??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
niunia0477 0 Napisano Listopad 7, 2013 wyrobić paszporty?a taki paszport jest ważny ile czasu jesli nie będziemy mieli juz zadnego zameldowania w Polsce ?nie jestem idiotką ,tylko nie kazdy jest w stanie wiedziec wszystko na kazdy temat . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Listopad 7, 2013 no sorry to ze dzieci musza miec paszport to jest logiczne...omg Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Listopad 7, 2013 niunia wspolczuje twoim dzieciom, ze maja matke kretynke... I ty chcesz je zabrac za granice? Przeciez one bede biedne musialy same zebrac na ulicy, zeby przezyc z taka matka kretynka... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Listopad 7, 2013 kobieto jestes idiotka, bo jako dorosla osoba, dzieciata powinnas wiedziec, ze aby podrozowac potrzebujesz miec paszport, a nie tylko dowod, dowod jest niewazny w momencie jak zmienisz swoje miejsce stalego pobytu, a adres podany na dowodzie jest nieaktualny...Skad ty pochodzisz, w kiblu albo za szafa na zapadlej wsi cie dotad trzymali, ze nie wiesz tak podstawowych rzeczy?... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
niunia0477 0 Napisano Listopad 8, 2013 nieznasz mnie a obrażasz ! wiele znajomych zabrało swoje dzieci do holandii z samymi dowodami ,tam chodzą do szkoły ,ja takze cały czas jezdziłam tam z samym dowodem,jesli ja jestem kretynką to co sądzisz o tych które siedzą w biurze wyrabiającym dowody osobiste ,które jak o to pytałam to rozkladaly ręce i mówiły ze nie mają pojęcia ,wiedzą tylko ze po wymeldowaniu dowód wazny jest na terenie kraju 3 miesiące.w moim miescie niema biura paszportowego dlatego pytam tutaj ,kto pyta nie błądzi,kazdy kraj rządzi sie swoimi prawami .nie wypowiadaj sie wogóle jesli masz zamiar mnie znowu obrazać, Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Listopad 8, 2013 po wymeldowaniu dowód wazny jest na terenie kraju 3 miesiące. -- dowod wazny jest do utracenia daty waznosci, jakie 3 miesiace ??? ty z Wachocka jestes ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
niunia0477 0 Napisano Listopad 8, 2013 tak wlasnie jest jesli ma sie zameldowanie tylko tymczasowe dowód jest wazny tylko przez 3 miesiące od dnia wymeldowania Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Listopad 8, 2013 jednak z wachocka jestes. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Listopad 8, 2013 Zgadza się, po wymeldowaniu po 3 miesiącach dowód osobisty traci ważność. ` paszporcie nie ma meldunku, jest ważny aż do wygasniecia daty, ktora masz wpisaną. Pobierz jeszcze sobie europejskie akty urodzenia dzieci, i europejski akt malzenstwa w urzedzie cywilnym. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Listopad 8, 2013 ale o co ci chodzi dziewczyno? Dziecko musi posiadac paszport zagranica. Co jak cie zatrzymaja na granicy do kontroli (co sie zdarza)? Dziecko wywozisz bez zadnego dokumentu? Nie jest dla ciebie logiczne, ze musi cos miec?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Listopad 8, 2013 nie to dla niej nie jest logiczne, ona tylko tipsy sobie potrafi zrobic... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach