Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ból zeba po dwukrotnym leczeniu kanałowym

Polecane posty

Gość gość

Witajcie. W kwietniu miałam przeprowadzane leczenie kanałowe dolnej piątki. Zabek ma jeden prosty kanał. Niestety miesiąc po zakończeniu leczenia zaczął znów boleć. A ja akurat przeprowadziłam się do innego miasta. I zaczęło się- szukanie nowego dentysty itp. No ale znalazłam. pani dr zrobiła zdjęcie rtg, stwierdziła, stwierdziła, ze kanał jest wypełniony prawidłowo, ale mogło dojść do stanu zapalnego. Załozyła antybiotyk, miałam stawić się za 4 tyg. Z zębem bylo już lepiej, czasami tylko pobolewał. Potem zmiana antybiotyku i za kolejne 3 tyg. wizyta. Ząb już się uspokoił, miałam przeprowadzone drugie leczenie kanałowe (to było w czerwcu) i od tamtej pory spokój. Aż do przedwczoraj, kiedy to ząb (po 5 miesiacach od zakończenia drugi raz leczenia kanałowego) znów pobolewa. Na wizytę wybieram się we wtorek o ile nadal będzie bolał. Czasem ten ząb pobolewał. Jak byłam w czerwcu to dr powiedziała, ze możliwe, że za pierwszym razem leczenia mogło dojść do przepchnięcia materiału poza kanał, ale z tym się nie da nic zrobić. Zdjęcie rtg tego nie pokazało, ale to są kwestie milimetrów, moze nie było tego widac na zdjęciu, a moze było, tego nie wiem. Co robić teraz?

Gość gość
Miałam podobnie Tylko mnie zaczął bolec 2 lata po leczeniu kanałowym. Nie było to pobolewanie ale bardzo silny ból. Niestety zeba musiałąm usunąc, bo wdało sie zapalenie okostnej. Jeżeli u Ciebie jest tylko pobolewanie, to chyba nie jest az tak źle. Idz do dentysty i zrób następne rtg, powinno byc na nim widac, co jest nie tak z zebem.